Duurzaam wonen

Zo geef je je huis een duurzame mini make-over 

Kende jij deze tips en adresjes al?
03-04-2017
Duurzaam wonen

Rond deze tijd van het jaar staan veel mensen te trappelen om hun huis een make-over te geven. Nu kan je dat natuurlijk groots aanpakken, maar vaak kan je je huis al met een paar kleine veranderingen een frisse uitstraling geven. We geven je daarom graag een paar kleine en duurzame tips waarmee je gelijk aan de slag kunt. 

Recyclen

Ben jij wel content met je meubels, maar zou je ze graag tegen een andere achtergrond of in een ander jasje zien? Dan kan je je muur of je meubels al vrij rap opfleuren met een lik verf. Je kunt dan het beste kiezen voor een watergedragen verf in plaats van verf op terpentine basis. Het merk Carte Colori heeft bijvoorbeeld verf die uit 100% mineralen bestaat. Zo geef je jouw muur, stoel, tafel of kast in een mum van tijd een nieuw jasje. Kijk ook eens op Pinterest voor recycle ideeën, zoals meubels die je van pallets kunt maken en andere originele creaties.

Tweedehands

Je kunt er voor kiezen om allemaal nieuwe meubels te kopen, maar er zijn gelukkig een hoop mooie spullen te vinden bij allerlei tweedehands adresjes. Kijk bijvoorbeeld eens bij de kringloop bij jou in de buurt, met een beetje geluk ligt er een nieuwe schat op je te wachten en kan je jouw oude spul gelijk daar laten. Verder kan je natuurlijk ook naar een van de vele tweedehands markten gaan die dit seizoen worden georganiseerd. In Amsterdam kan je bijvoorbeeld elke maand terecht bij de IJ-hallen. Winkel je liever vanuit je luie stoel? Kijk dan eens op Marktplaats of er nog mooie spullen bij jou in de buurt te vinden zijn.

Duurzaam 

Wil jij liever iets nieuws aanschaffen? Kijk dan eens naar meubels van gerecycled materiaal, karton of bamboe. Zo verkoopt B-original bijvoorbeeld meubels van sloophout en kan je bij Bewust Goed allemaal kasten en meubels van gerecycled karton vinden. Ben je op zoek naar duurzame en eerlijke accessoires? Dan kan je een kijkje nemen bij No Waste Design. Op deze site verkopen ze allemaal fairtrade, duurzame en/of ambachtelijk gemaakte producten. Zo kan je er o.a. woondecoratie vinden van de merken Mrs Bloom en Dutch Design Brand.

Groen

Wist je dat planten een zuiverende werking hebben en er voor kunnen zorgen dat je je minder gestresst voelt? Door een paar frisgroene planten in huis te halen maak je het dus niet alleen een stuk gezelliger, maar ook een stuk gezonder. Fytagoras, onderzoekspartner van de Wageningen Universiteit, onderzocht welke planten het beste uit de bus kwamen en dat waren de volgende: Adiantum raddianum Fragrans, Clusia rosea Princess, Philodendron Atom, Aracea, Pteris ensiformis Evergreen en Rumohra Variegata. Wil je daar meer over lezen? Klik dan hier voor een artikel dat we daar al eerder over schreven.