Zo eenvoudig is ingewikkeld wonen 

20-05-2016 - door Redactie

Tiny House Movement

Minder spullen, een kleinere ecologische voetafdruk en daarmee de aarde minder belasten. De Tiny House Movement zorgt ervoor dat er steeds meer mensen klein en duurzaam gaan wonen. Iets waar Fiction Factory met het Wikkelhuis slim op in speelt.

Wonen tussen karton

Wikkelhuis is gemaakt van golfkarton, dit wordt 24 keer om een mal gewikkeld en tegelijkertijd voegen ze milieuvriendelijke lijm toe. Als het proces is afgerond, krijgt het een regenjasje dat ademt. Hierdoor is het Wikkelhuis beschermt tegen weer en wind en gaat het langer mee dan een nieuwbouwhuis.

Het ontbrekende puzzelstukje

Voordat het Wikkelhuis in gebruik genomen werd moest er eerst nog een belangrijk onderdeel bedacht worden. Er ontbrak namelijk nog een blok met toilet, douche en keuken. De oplossing hiervoor kwam van HvA-student Rick Buchter, die hier op afstudeerde. Hij tekende een volledig ontwerp uit in 3D. Zo kan het ontwerp met een druk op de knop, door een computergestuurde zaag gemaakt worden. Deze component wordt niet gemaakt van karton vanwege lekkagerisico, maar van gerecycled hout en multiplex.

Schitterende locaties

Wil jij het Wikkelhuis in het echt zien? Er staat een versie bij Kampeerterrein De Lievelinge waarin je zelfs kunt overnachten. Ook bij StayOkay in Dordrecht kun je een overnachten in een Wikkelhouse en meteen de Biesbosch ontdekken. Dus als je een keer tijd hebt moet je zeker een keer naar dit Nederlands hoogstandje gaan kijken!

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.