Zelf een gezichtsmasker maken van natuurlijke materialen 

DIY: maak een gezichtsmasker van avocado
13-11-2015 - door Lotte

Vorige week kon je lezen dat het heel gemakkelijk is om zelf een bodyscrub te maken van natuurlijke materialen zoals mandarijn. En omdat de winter nog altijd dichtbij is deel ik deze week een tweetal 'how-to's' met je voor het maken van een gezichtsmasker. Gemakkelijk, natuurlijk en niet duur.

Vochtinbrengend avocadomasker

Het wordt tijd om eens goed voor mijn huid te gaan zorgen. En Ik ben dol op avocado. Ik zorg er eigenlijk altijd voor dat ik ze in huis heb. Ik ben zelfs bezig met een avocadopit een avocadoboom te laten groeien. Maar dat is een langetermijnproject, denk ik.

Wat heb je nodig?

  • 1 rijpe avocado
  • eiwit van 1 ei, op kamertemperatuur
  • 1 theelepel citroensap

Hoe ga je te werk?

Mix de ingredienten goed door elkaar. Breng het direct daarna aan op je gezicht, zonder de ogen te raken. Laat het ongeveer een half uur drogen. Spoel je gezicht goed af met warm water.

Let op! Test maskers en scrubs altijd eerst op je huid, bijvoorbeeld op je hand, om te zien of je er niet allergisch of gevoelig voor bent. Als je huid rood wordt, spoel je hand af met zachte zeep en lauw warm water

Honing en banaanmasker voor een zachte huid

Voor dit maskertje heb je nodig

  • Een halve banaan
  • 2 theelepels honing
  • een halve theelepel kaneel

Je begint met het platdrukken van de banaan zodat er een vloeibare substantie ontstaat. Vervolgens doe je er de honing en de kaneel bij. Daarna breng je het masker aan op je gezicht en laat het 30 minuten intrekken. Afspoelen met lauw water, klaar. Geniet!

Bronnen:

 

 

 

Profile picture for user Lotte van der Zanden
Lotte
Auteur
Hoe krijg je nou je zus de kringloopwinkel in? Of je vader, collega of beste vriend? Help iedereen de drempel over met de Nationale Kringloopbon, want als je zo'n bon krijgt moet je wel een keer bij de kringloop gaan kijken toch? De Nationale Kringloopbon zet zich in om het hergebruik van spullen te stimuleren en het 'kringlopen' te normaliseren.