Lifestyle
Mode
Zero waste

YouTube-kanalen voor duurzame inspiratie 

Wij hebben de leukste duurzame YouTube-kanalen op een rijtje gezet, van fashion tot zero waste!
22-04-2021 - door Britt
YouTube App op telefoon

Foto: Unpsplash

Breng jij ook zo veel tijd door op YouTube? Dan ben je niet de enige! Het videoplatform heeft zo'n 2 miljard gebruikers, die per dag meer dan 1 miljard uur aan video's bekijken. Je kunt jezelf uren vermaken met de leukste kattenfilmpjes, vlogs en YouTube-series. Maar wil je jouw tijd op YouTube nu eens wat nuttiger besteden? Neem dan een kijkje op onderstaande YouTube-kanalen voor wat duurzame inspiratie!

Duurzame mode YouTubers

Ze zijn razend populair op YouTube, zogenaamde 'shoplogs' waarin influencers hun nieuwste aankopen laten zien. In deze video's wordt vaak kleding van fast fashion merken gepromoot en sommige Youtubers plaatsen zelfs meerdere shoplogs per maand. Het is echter alles behalve duurzaam om regelmatig nieuwe (fast fashion) kleding te kopen en daarom kun je je beter laten inspireren door YouTubers die wél voor duurzaam kiezen. En dat hoeft helemaal niet minder stijlvol te zijn! 

  • Diana Leeflang – Deze Nederlandse influencer en YouTuber mag niet ontbreken in dit lijstje. Diana kwam er achter dat de fashion industrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Ze besloot daarom in 2019 om geen fast fashion meer te kopen. Ondertussen maakt Diana video’s over duurzame merken, shoppen in de kringloop en ‘shoppen’ in eigen kledingkast.

In deze video legt Diana uit waarom ze klaar is met fast fashion. Bron: Youtube 

  • Use Less – De  Deense fashion YouTuber Signe Hansen wil vrouwen inspireren om minder kleding te kopen. Op haar kanaal vind je video’s over minimalisme en tips voor een capsule wardrobe. Volgens Signe gaat stijl niet over het hebben van veel kleren, maar om het hebben van de juiste kleren!
  • My Green Closet – Op het kanaal van Erin vind je video’s voor een duurzame en minimalistische kledingkast. Erin werkte in de modewereld toen ze de verschrikkelijke ethische- en milieuproblemen in de industrie ontdekte. Ze besloot het roer om te gooien en koopt nu minder kleding en duurzame alternatieven.

Zero Waste Youtubers

Hoe zorg je voor minder afval? Waar kun je verpakkingsvrij winkelen? En welke producten kun je zelf maken? Het starten van een zero-waste levensstijl kan een hele uitdaging zijn en roept veel vragen op. Gelukkig vind je op YouTube genoeg tips en inspiratie!

  • Sustainably Vegan – De Engelse Immy deelt in haar video's tips voor een low impact levensstijl. In haar ‘100 sustainable series’ deelt ze per video maar liefst 100 tips voor een duurzame en eco-friendly leefwijze.

  • Gittemary Johansen – In 2015 verruilde de Deense Gittemary impulsaankopen voor een zero-waste en plastic-vrije levensstijl! Op haar kanaal vind je inspiratie en tips over hoe je aan de slag kunt met het verminderen van afval.
  • Shelbizleee – De Amerikaanse Shelbi heeft een passie voor duurzaamheid en wil met haar video's laten zien dat een zero waste lifestyle niet ingewikkeld hoeft te zijn. Op haar kanaal deelt ze tips en tricks om het eco-minimalisme te ontdekken!

Tiny House Youtubers

Kun jij ook uren wegdromen bij foto's en video's van de meest bijzondere tiny houses? Of je nu zelf een tiny house wilt bouwen, of het gewoon leuk vindt om bij tiny house bewoners binnen te kijken. Met deze YouTube kanalen ben je gegarandeerd van heel veel tiny house inspiratie!

  • Living Big In A Tiny House – Het kanaal van Bryce heeft bijna 4 miljoen abonnees, en wij begrijpen wel waarom! In zijn video’s bezoekt Bryce de meest bijzondere tiny houses over de hele wereld. Zo ging hij langs bij een tiny house familie in Nieuw Zeeland en bezocht hij een tiny house midden in de bergen van Japan!

  • Koen Brouwer – Tiny House living – De Nederlandse Koen en Roos bouwden zelf een tiny house en nemen je op hun Youtube kanaal mee in het proces. In hun serie ‘Tiny House Tour’ bezoeken ze de leukste tiny houses door het hele land, want ook in Nederland zijn tiny houses enorm populair!
  • Tiny Home Tours – De video's op dit kanaal staan volledig in het teken van alternatieve woonvormen. Wonen in een oude zeecontainer, schoolbus of in een tiny house boot. Het komt allemaal voorbij! 

Meer online inspiratie?

Profile picture for user britt.keunen
Britt
Auteur
Stagiair bij Voor de Wereld van Morgen. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe duurzame ontwikkelingen en trends. Heb je een goed idee voor een duurzaam initiatief? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!