Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2017 bekend! 

Trainingsdagen, businessplannen, pitches en een jury die ze het hemd van het lijf vroeg. Dit zijn de winnaars!
15-11-2017 - door Redactie
Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2017 - Foto: Wim Hollemans

Winnaars ASN Bank Wereldprijs 2017 - Foto: Wim Hollemans

Er stonden zes fantastische ondernemingen in de finale van de ASN Bank Wereldprijs 2017. Tijdens een zinderende finale presenteerden de ondernemende wereldverbeteraars hun innovatieve ideeën aan het publiek en de jury. Maar… zoals Henny Huisman altijd zei 'er kan er maar 1 de winnaar zijn', en in het geval van de Wereldprijs zijn dat er gelukkig 3. Dit zijn ze geworden, de winnaars van de ASN Bank Wereldprijs 2017!

Natuur & Milieu

Klippa – de moderne kassabon ging naar huis met € 13.333,33 gewonnen. Met het prijzengeld gaat het team van Klippa de voorfinanciering van de Klippakast bekostigen zodat ze sneller kunnen opschalen. Misschien zie jij ze wel tijdens de pilot in Groningen! De Klippakast zorgt ervoor dat jij jouw kassabonnetje op je smartphone ontvangt waardoor we heel veel papier kunnen besparen. Klippa wint ASN Bank Wereldprijs   De ondernemers van Klippa en jurylid Marius Smit

Klimaatbescherming

Met hun initiatief om 's werelds grootste database voor zonne-energie-opbrengst te bouwen is SunData naar huis gegaan met een bedrag van € 13.333,33. Weet jij of jouw zonnepanelen wel optimaal werken? Geef je op, krijg direct inzicht in de prestaties van jouw panelen en help de database groeien, zodat er nog meer groene energie opgewekt kan worden!

SunData viel niet alleen in de smaak bij de jury, zij kregen ook de meeste stemmen van het publiek en gaan er dus ook met de Publieksprijs van € 2.583 vandoor.

SunData wint ASN Bank Wereldprijs 2017 De ondernemers van SunData met juryleden Faiza Oulahsen en Olof van der Gaag

Mens & Samenleving

In de categorie Mens & Samenleving heeft Somnox de slaaprobot gewonnen. Zij kunnen dankzij het prijzengeld van € 13.333,33 verder met het ontwikkelen van hun prototypes. Misschien slaap jij over een tijdje ook als een roosje, met een robot.

Somnox wint de ASN Bank Wereldprijs 2017 De ondernemers van Somnox met jurylid Marieke Eyskoot

Wij wensen alle finalisten heel veel succes bij het verder laten groeien van hun ondernemingen! Benieuwd naar eerdere winnaars van de ASN Bank Wereldprijs? Hier is een overzicht van de winnaars van 2016.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.