Lifestyle

Win kaarten voor het uitverkochte MadNes festival!  

De tiende editie van het duurzame MadNes festival is he-le-maal uitverkocht. En toch maak jij kans om erbij te zijn!
23-05-2017 - door Maartje
MadNes festival

MadNes festival. Foto: Bartolomedia

De tiende editie van MadNes festival vindt plaats van 7 t/m 9 juli op Ameland en is he-le-maal uitverkocht. Maar.... omdat ASN Bank dit gave festival sponsort, hebben we nog een paar kaarten die we weg mogen geven. En die kaarten wil je hebben, want het belooft weer een geweldig weekend te worden op Ameland!

Het begon allemaal met een groepje studenten die in de zomermaanden wat bijverdienden als strandwacht op Ameland. In hun vrije uren gingen ze surfen en terwijl ze van het uitzicht genoten, droomden ze weg bij het idee om op deze mooie plek een festival te organiseren. And the rest is history...

Duurzaam feesten

Tien jaar later is MadNes festival dé plek voor mensen die van sport, muziek en cultuur houden en heeft het duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Oprichter Peter vertelt daarover: "Ik wil voorop stellen dat we vooral geen vingertje opsteken naar de bezoekers over hoe het anders moet maar we willen wél heel bewust onze impact op het milieu zo klein mogelijk houden.

Daarom maken we gebruik van afbreekbare bekers, eten we vegetarisch, rijden de festivalbussen elektrisch en hebben we ecologisch drukwerk en t-shirts. Ook de aankleding van het festival is zoveel mogelijk duurzaam en aan het eind van het weekend ruimen we met z’n allen het strand op. Wij denken na over wat we willen en zoeken dan naar duurzame oplossingen."

Sfeerbeelden van MadNes. Foto's door Bortolomedia.

Voor de Wereld van Morgen op MadNes

Ben je op MadNes, dan kun je ook kennismaken met vijf geweldige ondernemers uit de Voor de Wereld van Morgen community. Zo gaat StoredEnergy op MadNes bio-energie opslaan en voorziet daarmee de stroom om na zonsondergang ‘stomme’ films te vertonen. Bij TrashUre Hunt kun je onder andere kunstwerken van afval maken en zo het strand schoon houden. Wasteboards komt met hun skateboards gemaakt van gerecyclede flessendoppen naar Ameland. En je kunt de nacht doorbrengen in een duurzame Kartent of Festipi.

ASN Bank ga je ook tegenkomen want die is trotse sponsor van het Nick Balcombe Greenstage. Dit podium staat op het terras van Strandpaviljoen Sjoerd en wordt geheel van energie voorzien door wind- en zonne-energie en fietsende bezoekers. En een beter plek voor dit podium van paviljoen Sjoerd is er niet, zo kreeg deze plek in 2016 de prijs voor het meest duurzame strandpaviljoen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!