Biodiversiteit
Lifestyle

Wildlife spotten in Rotterdam  

Rotterdam wordt overspoeld met wildlife eind oktober! Go back to nature en ga al dat moois bekijken.
02-10-2017 - door Maartje
Wildlife spotten in Rotterdam

Dit najaar kun je in Rotterdam weer heel veel wildlife spotten tijdens de derde editie van het Wildlife Film Festival Rotterdam (WFFR). Dit grootste wildlifefestival van Nederland vindt plaats van 26 tot en met 29 oktober in het Cinerama filmtheater.

Onze tips

Er worden tijdens deze derde editie weer heel veel indrukwekkende films vertoond. Naast de genomineerden voor de ASN Awareness Award (zie hieronder) mag je deze docu's wat ons betreft écht niet missen!

Spy in the Wild

Dichterbij kun je dieren bijna niet filmen. Het team van Spy in the Wild maakte speciale diercamera's om het natuurlijk gedrag van échte dieren van zo dichtbij mogelijk te kunnen filmen. De robotdieren werden onderdeel van het leven van onder andere krokodillen, pinguïns en wilde honden om zo de onderlinge relaties en emoties vast te leggen. Deze unieke documentaire mag je niet missen!

  Spy in the wild - copyright John Downer Productions

Rainmakers

De organisatie JustDigitt probeert de negatieve impact van klimaatverandering tegen te gaan door droge gebieden opnieuwe te vergroenen. Om te laten zien hoe ze dit doen hebben ze een korte documentaire gemaakt van hun project in Kenia: Rainmakers. Deze film laat zien dat de extreme droogte zorgt voor voedselschaarste, verlies van wildlife en biodiversiteit en klimaatvluchtelingen. Leden van de Maasai gemeenschap vertellen over hun strijd en hoe de projecten van Just Diggut een oplossing bieden om hun broodwinning te verbeteren. Kort maar krachtig en zeer de moeite waard.

Arjan's Biggest Year

Het record van de meeste vogels spotten in 1 jaar staat sinds 2016 op naam van Amsterdammer Arjan Dwarshuis. In totaal spotte hij 6.833 vogelsoorten, ruim de helft van de grofweg 10.700 vogels die ter wereld bestaan. Veel vogelaars dromen van een 'Big Year', een jaar waarin je zoveel mogelijk vogels probeert te spotten. Tijdens zijn jaar werd Arjan gevolgd door een camerateam die zijn recordpoging vastlegde. Ben je nog geen enthousiaste vogelaar, dan word je het wel na het zien van Arjan's Biggest Year.

 Arjan's Biggest Year

ASN Awareness Award

Op zondag 29 oktober worden de prijzen in diverse categorieën bekendgemaakt. Een daarvan is de ASN Awareness Award. Deze gaat naar de film die bij het publiek de meeste bewustwording creëert over een maatschappelijk thema dat de natuur in de breedste zin betreft. Dit zijn de nominaties:

A Plastic Ocean Aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten wordt getoond hoe plastic via de oceanen in onze voedselketen terechtkomt en ons voedsel vergiftigd.

Last of the Longnecks Het gaat niet goed met de giraffe. Deze documentaire laat zien hoe onze snel veranderende wereld deze majestueuze dieren bedreigt en welke hoop er is op hun voortbestaan.

Tales By Light: Misunderstood Predators - Onderwaterfotograaf Eric Cheng neemt het op voor roofdieren in het water: orca’s in Noorwegen, anaconda’s in Brazilië en tijgerhaaien rond de Bahama’s. Met indrukwekkende beelden laat hij zien dat deze prachtige roofdieren onterecht gedemoniseerd worden.

Beeld uit Tales by Light: Misunderstood Predators

Korting op je kaartje

Omdat ASN Bank het festival sponsort, kun jij – op vertoon van je ASN-bankpas – met 25% korting de films bezoeken. Vanaf 1 oktober kun je online tickets bestellen op www.wffr.nl, met de code ASN2017 ontvang je de korting. Neem dan wél je ASN bankpas mee naar het festival, die moet je bij de kaartcontrole laten zien.

Wil je meer dan films kijken, ga dan naar de interviews met filmmakers, de verschillende lezingen en het natuurcafé. Zo kun je op zaterdag de 28e meer te horen krijgen over het initiatief De Rijke Noordzee dat oesterriffen gaat aanleggen in windmolenparken op zee. Dit innovatieve project heeft als doel om de biodiversiteit en het leven in zee te vergroten.  

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!