Wij zijn Ajax, wij zijn de groenste 

21-06-2016 - door Redactie

 

Ajax gaat de groene kant op. De Amsterdam ArenA krijgt de grootste accu van de Benelux. De accu heeft een vermogen van 4 megawatt, wat vergelijkbaar is met zo’n 200 elektrische auto’s. Het Ajax-stadion is al voorzien van 4.200 zonnepanelen.

Stroom opwekken en opslaan

De gewonnen stroom van de panelen kan nu opgeslagen worden en wat niet gebruikt wordt door de ArenA, zal beschikbaar worden gesteld aan het stroomnet. Het project van ZO Energy moet de ArenA het duurzaamste stadion ter wereld maken in 2020. Speelt Ajax binnenkort ook in groen-wit?

Ajax niet de eerste

Meer voetbalclubs hebben hun stadion al duurzamer gemaakt. FC Groningen heeft - als enige écht groen-witte club van Nederland - als eerste zonnepanelen op hun stadion gelegd. Ook AZ streeft naar een volledig duurzaam stadion. Wat dat betreft doet de Eredivisie nog wél goed mee. Op voetbalgebied daarentegen...

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.