Werkzoeker Helpt Werkzoeker 

Michiel en Margreet Plazier helpen mensen met hun zoektocht naar werk
11-06-2016

Afbeelding: Werkzoeker Helpt Werkzoeker

Michiel Plazier en zijn vrouw Margreet delen een mooie passie. Ze vinden het fijn om mensen nieuwe perspectieven te laten zien zodat ze (weer) plezier hebben in hun werk. Michiel werkte als directeur voor verschillende organisaties. Margreet verzorgt als zelfstandige trainingen en workshops voor diverse bedrijven. Toen Michiel werkzoekende werd wilde hij niet alleen zoeken naar een baan. Hij wilde weer iets kunnen betekenen voor anderen en bedacht een prachtig initiatief: Werkzoeker Helpt Werkzoeker.

“Ik besefte dat ik mijn netwerk, kennis, kunde en ervaring kon delen om mensen te helpen.”, vertelt Michiel Plazier enthousiast. “Ik heb ervaring als directeur in het bedrijfsleven én als werkzoeker. Doordat ik beide kanten ken kan ik mensen veel beter helpen. Ze accepteren en waarderen mijn hulp.”

Een klein begin

Michiel begon door een werkzoekende jonge vrouw uit Rotterdam te pitchen en profileren op Linkedin. Hij hielp haar aan een baan en dat inspireerde hem om zijn idee verder uit te werken. Hij vertelt:

“Ik ben mensen gaan helpen om hun LinkedIn profiel te optimaliseren. Waar mogelijk kunnen mensen mijn netwerk gebruiken. Ook dien ik graag als kruiwagen om ergens binnen te komen. Daarnaast organiseer ik samen met mijn vrouw workshop dagen. Hier kunnen mensen alles leren over profileren, pitchen en netwerken. Bovendien zijn er inspiratiesessies waar mensen frisse ideeën op kunnen doen over hoe ze zich kunnen onderscheiden op de arbeidsmarkt.”

Een groot belang

Volgens Michiel is het erg belangrijk dat mensen hulp krijgen bij het zoeken van werk. Hij vertelt bevlogen: 

“Er zou meer begrip moeten zijn voor werkzoekenden.  Alle werkzoekenden die ik begeleid willen écht werken. Alleen het beeld is nog steeds niet altijd positief. Maar ga er maar aanstaan. Er zijn zoveel mensen die honderden brieven schrijven en geen reactie krijgen. Dat zorgt voor een hoop negatieve energie. Er moet iets veranderen anders staan er straks duizenden mensen definitief aan de kant. Bestaande spelers op de arbeidsmarkt zijn daar mijn inziens nog niet mee bezig. Daarom begeleiden wij mensen om het anders te doen en hun eigen werk te creëeren.”

Je eigen werk creëren

Het eerste event van Werkzoeker Helpt Werkzoeker was afgelopen maand in Amsterdam. Het begon met een rondvaart ter ontspanning en kennismaking. Daarna hebben ze op locatie allerlei workshops en inspiratiesessies gegeven. Plazier vertelt trots:

“Inmiddels hebben 5 deelnemers een baan! Het geeft ons een enorm dankbaar gevoel dat wij daar aan hebben bijgedragen! Ondertussen coachen we ook mensen één op één of in kleine groepjes. Verder zijn we bezig om het initiatief verder uit te bouwen en te professionaliseren. We hebben bijvoorbeeld een centrum op het oog waar we alle activiteiten bijeen willen brengen. Daarnaast willen we door het hele land een netwerk uitrollen waar mensen ons werk kunnen voortzetten.”

De toekomst

Plazier zou het mooi vinden als hij in de toekomst zijn werk kan blijven combineren met Werkzoeker Helpt Werkzoeker. Al hoopt hij vooral dat zijn werk uiteindelijk niet meer nodig zal zijn. Tot die tijd kunnen mensen contact met hem zoeken via Linkedin. 

“ Wij zijn er van overtuigd dat we veel kunnen beteken voor zowel mensen die zoeken naar werk als voor bedrijven die zoeken naar personeel. Werkloosheid is een begin van verlieservaringen, veel verlieservaringen. Als je dat vervolgens kunt doorstaan en vanuit positief denken en ondernemerschap jezelf kunt profileren en vermarkten dan zou ik het wel weten als bedrijf.”

 

Meer weten over Werkzoeker Helpt Werkzoeker? Klik dan hier voor de site of Facebookpagina. Klik hier voor het Linkedin profiel van Werkzoeker Helpt Werkzoeker of Michiel Plazier.