Welke groenten horen in de koelkast?

Foto Adli Wahid via Unsplash
Horen uien in de koelkast? En komkommers? Courgettes blijven toch zeker wel langer vers in de koelkast? Veel huishoudens worstelen dagelijks met deze en vergelijkbare vragen. Omdat het tegengaan van voedselverspilling heel veel CO2 kan besparen, maakten we een handig overzicht over waar je je groente en fruit nu het beste kunt bewaren.
Groente & fruit die je in de koelkast bewaart
Onderstaande groenten & fruit horen in de koelkast. Let er wel op dat je je koelkast niet te koud hebt staan, dan verliezen ze een groot deel van de smaak. Zet je koelkast ook niet te warm, want ook dan gaat de kwaliteit van je producten achteruit. De gewenste temperatuur in de koelkast is 4° C aldus het Voedingscentrum.
- Andijvie en asperges, deze blijven het langst lekker als je ze in een vochtige doek wikkelt
- Bloemkool en broccoli
- Champignons
- Citroenen, deze blijven het langst goed als je ze in een afsluitbare zak bewaart. Zo drogen ze minder uit.
- Koolsoorten
- Prei
- Schorseneren, spruiten, sla, spinazie
- Witlof, wortelen
Deze groente & fruit kun je het beste in de koelkast bewaren. Foto: Ello via Unsplash
Groente en fruit die je op kamertemperatuur bewaart
Er zijn ook groenten die veel beter op smaak komen als je ze juist buiten de koelkast bewaart. Op een droge plaats op kamertemperatuur gedijen de volgende groenten het best:
- Aubergines
- Courgette
- Komkommer, deze worden erg snel snotterig in de koelkast. En dat is niet lekker.
- Tomaten
- Tropische vruchten kun je het beste in een afgesloten zak bewaren.
Groente die je in een koele berging of kelder bewaart
- Aardappelen,
- Bonen, uiteraard niet als ze in blik zitten dan kun je ze gewoon in het keukenkastje zetten.
- Knolselderij
- Uien
Meer slimme tips om voedselverspilling tegen te gaan?
- Maak gebruik van deze 5 handige apps die je helpen voedselverspilling tegen te gaan
- Maak goed gebruik van je vriezer
- Vraag vaker om een doggybag!