Lifestyle

Wees erbij deze augustus 

Deze heerlijk lange zomermaand worden er weer barstensveel leuke dingen georganiseerd. Check onze selectie!
01-08-2018 - door Maartje

Het weer is goed, het werk rustig(er) en de kalender barst uit zijn voegen van dingen om te doen deze maand. Wij hebben de leukste evenementen & workshops voor jou geselecteerd.

Voor (vegan) foodies

Hou jij van lekker eten (wie niet?!) dan tippen we je het Vegan Food Festival. Op het Westergasterrein in Amsterdam kun je van 10 t/m 12 augustus kun je vegan burgers, plantaardige poké bowls ijs, taartjes en nog veel meer proeven. De toegang is gratis dus neem je picknickkleed mee en ga op culinaire ontdekkingstocht.  

Sharp Sharp Confetti Cake De zoete snacks van Sharp Sharp proef je op het Vegan Food Festival

En wil je het nieuwste van het nieuwste proeven? Meld je dan snel aan voor de Nieuwvleeschduik die de Vegetarische Slager organiseert op 3 augustus in Scheveningen. Slechts 250 mensen kunnen deze dag als eerste hun nieuwe product proeven.

Leg de natuur vast

In de zomer zijn we het liefst de zo veel mogelijk buiten, de natuur verveelt gewoon niet. De kunstexpositie Into Nature is dan ook helemaal aan ons besteed,  tot en met 16 september kom je op 17 locaties in de Drenthse natuur kunstwerken tegen van 20 kunstenaars. En dat levert hele vette Instaplaatjes op. Je kunt de werken gaan bekijken per fiets, te voet of neem je drone mee voor unieke beelden vanuit de lucht.

cyanotopieBlauwdrukken maken met cyanotypie

De oude techniek van cyanotopie levert hele gave platen op. Tijdens de workshop die op 11 augustus wordt gegeven in Utrecht kun je de natuur vastleggen met een blauwdruk. Kies een mooi blad, gebruik de juiste chemicalieën en laat de zon haar werk doen. Lekker slow en met een uniek resultaat.

Dit is het strandleven

Kamperen op het strand is normaal niet toegestaan, maar deze zomer kun je toch in slaap vallen met de zee op de achtergrond en het zand onder je matje. De Strandkamping creeert een mini-camping op het strand van Den Haag deze zomer waar jij twee nachten kunt kamperen in een tipi die al voor je klaar staat. Maximaal relaxen.

Strandkamping Foto: Strandkamping

Om dat mooie strand van ons een beetje leefbaar te houden organiseert Stichting de Noordzee ook dit jaar weer een grote Beach Cleanup Tour. Van 1 t/m 15 augustus kun je meedoen met een van de 30 etappes en zo samen met een groep mensen het strand schoon te maken. Heel goed voor je karmapunten want er ligt helaas genoeg (plastic) afval...

Onze selectie voor augustus

Maar dat is nog niet alles! Onze hele selectie van evenementen in augustus vind je hieronder.

Heb jij een evenement of workshop gepland de komende maanden? Mail ons of deel je tips en verhalen via social met de hashtag #VDWVM!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!