Ways of Change komt naar Nederland! 

Kende jij deze eerlijke sieradenlijn al?

04-05-2017
Ways of Change

Floortje Dessing was een tijdje terug voor haar programma Floortje aan het einde van de Wereld op bezoek bij Cara Boccieri. Deze gepassioneerde jonge vrouw woont in een eenvoudige bamboehut in de jungle tussen Thailand en Birma. Hier werkt zij samen met vluchtelingen aan een prachtige sieradenlijn: Ways of Change. Deze bijzondere sieradenlijn kwam deze zomer naar Nederland en daarom vroegen we Cara naar de impact die zij hoopt te maken.

Ways of Change

Cara Boccieri groeide op aan de oostkust van de VS en verhuisde op tweeëntwintigjarige leeftijd naar Thailand. Ze heeft een mastertitel in Internationale Vredesstudies & Conflictbemiddeling en werkte als vluchtelingen activiste met internationale organisaties zoals het Rode Kruis aan programma’s voor het vluchtelingen- en migratiebeleid.

De afgelopen jaren woonde en werkte ze in een hut in de jungle tussen Thailand en Birma. Daar besloot ze een eerlijk modemerk op te richten om vluchtelingen uit Birma verder te helpen. Door traditionele technieken van ambachtswerkers in te zetten om exclusieve sieraden en accessoires te maken geeft ze hen niet alleen een stukje kracht, trots en zelfvertrouwen terug, maar brengt zij hen ook in verbinding met een globale gemeenschap.

Door een sieraad te kopen van Ways of Change ondersteun je de ambachtswerkers die strijden om hun traditionele vaardigheden in stand te houden. Bovendien helpt Ways of Change de lokale ambachtswerkers om hun éigen ondernemingen te starten, waar Ways of Change vervolgens direct van inkoopt. Zo helpt het platform vluchtelingen om hun vaardigheden te delen met de wereld en iets nieuws op te bouwen.

Ways of Change

Een positieve impact

Alle materialen voor de Ways of Change producten worden duurzaam ingekocht. De financiering hiervoor wordt gehaald uit de verkoop van de producten. Cara vertelt bevlogen:

“In mijn werk met vluchtelingen heb ik veel bijzondere mensen leren kennen. Mensen vol veerkracht, vrede en liefde. Ik wil graag een ruimte creëren waar deze positiviteit, liefde en vrede kan bloeien en zo een positieve impact kan maken op de wereld.”

“De gemeenschappen waarmee ik werk willen graag een positieve verandering creëren. Ways of Change is daar een manifestatie van. Toen ik in 2011 onderzoek deed in vluchtelingen gemeenschappen vroegen zij mij of ik hen kon helpen aan een soort marktplaats waar zij hun traditionele vaardigheden en werk konden inzetten om hun leven weer op te bouwen. Samen hebben wij Ways of Change opgericht.”

“De positieve impact wordt vooral gemaakt door de vluchtelingen zelf. Wij zetten hun traditionele vaardigheden, wijsheid en creativiteit in en helpen ze om hun ondernemerskills te ontwikkelen zodat ze een mooie impact op de wereld kunnen maken. Met deze bijzondere sieraden worden zowel de maker als de drager met elkaar verbonden en er aan herinnerd dat we allemaal verbonden zijn en een impact hebben op elkaars leven.”

Ways of Change

Floortje aan het einde van de Wereld

Een tijdje terug was Floortje Dessing op bezoek bij Cara. Wij waren wel benieuwd wat voor gevolgen dit op haar heeft gehad. Zij vertelde enthousiast:

“Op een persoonlijk level voelde ik me gehoord en gewaardeerd door Floortje haar bezoek. Door haar vragen kon ik kijken naar de keuzes die ik heb gemaakt, iets waar je niet altijd de tijd voor neemt om over na te denken. Ik heb daar ook over geschreven op mijn persoonlijke blog.”

“Als onderneming heeft Ways of Change heel veel aandacht gekregen dankzij deze aflevering, toch is onze focus altijd geweest om een duurzaam en langdurig succes voor Ways of Change en onze ondernemers neer te zetten. Met dit in gedachte ging ik afgelopen zomer naar Nederland, in de hoop om wat langdurige samenwerkingen op te zetten.”

Ways of Change

Toekomstplannen

Tot slot vroegen we Cara naar haar dromen en plannen voor de toekomst. Ze vertelde vrolijk:

“We gingen deze zomer in Nederland aan de slag om onze sieraden te laten zien op verschillende locaties. We hebben een overzicht gemaakt waarop je precies kunt zien waar je ons kunt vinden (Inmiddels is de locatietour voorbij, maar kun je nog wel op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen via Facebook, red.). ”

“Verder droom ik eerlijk gezegd niet zo veel. Ik leef in een wereld waarin ik mogelijkheden zie voor iedereen. Ik doe mijn best om positieve veranderingen te brengen door eerlijk en positief te leven. Ik waardeer mensen en de aarde, en ik leef vanuit een plek van liefde, positiviteit en heelheid. Ik creëer dingen met mensen en ontwikkel vaardigheden, ideeën en ervaringen om een positieve verandering te brengen."

"Ik zou het mooi vinden om mezelf uiteindelijk overbodig te maken voor Ways of Change, zodat alle gemeenschappen zelf aan de slag kunnen en Ways of Change kan verspreiden over andere gebieden in de wereld.”

 

Wil jij meer weten over Ways of Change? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina. Klik hier voor de aflevering van Floortje aan het einde van de Wereld over Ways of Change. De sieraden zijn onder andere te koop in deze Nederlandse webshop en in de webshop van Ways of Change (internationale verzneding).