Energie
Duurzaam ondernemen
Duurzaam wonen

Wasmachine delen? Waarom eigenlijk niet! 

Gedeelde wasruimtes waren al een hit in Amerika, nu opent Bundles haar eerste washok in Amsterdam.
05-07-2017 - door Maartje

Zaterdag is wasdag voor Sheldon, dan daalt hij met wasmand en al de trappen af om zijn bonte collectie striphelden t-shirts in de gezamenlijk wasmachine te deponeren. Want net als bij de vrienden van Friends, heeft ook dit Big Bang Theory karakter een gedeeld washok.

Doodnormaal in Amerikaanse appartementencomplexen maar in Nederland nog een luxe: het gedeelde washok. De circulaire ondernemers van Bundles hebben er nét een geopend in Villa Mokum te Amsterdam. Hier kunnen de bewoners van de ruim 627 studio's hun was doen zodat geen van hen een log & duur apparaat hoeft aan te schaffen dat meer niet dan wél wordt gebruikt.

Goedkoop & energiezuinig wassen

Bundles washok in Villa MokumDe Bundles wasserette in Villa Mokum

De Bundles wasserette in Villa Mokum maakt gebruik van een elektrisch toegangssysteem, heeft twee comfortabele fauteuils en genoeg plek om je was ook meteen even te strijken. De aanwezige wasmachines en drogers van een gerenomeeerd merk hebben het hoogste energielabel en gebruiken minder water en wasmiddel om je was schoon te krijgen. Voor €15 per maand kunnen de bewoners hier zoveel wassen als ze maar willen, inclusief wasmiddel.

En het wordt nóg beter

Bundles heeft ook plannen om de wasmachines & drogers in hun washokken aan het internet te koppelen zodat je makkelijk een apparaat kunt reserveren en meteen kunt betalen voor je wasbeurt.En ze zijn in gesprek met de ondernemers van Seepje om te testen of ze hun machines kunnen laten wassen met dit duurzame wasmiddel.

Wil jij in jouw gebouw ook een Bundles Wasserette ? Of heb jij een locatie in gedachten waar een wasserette goed zou passen? Stuur dan een mailtje naar info@bundles.nl

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!