Lifestyle
Mode
Duurzaam ondernemen

Waarom dit plantaardige textiel beter is voor je baby 

De vrolijke prints van het nieuwe babylabel BORO*MINI zijn met plantaardige verf gemaakt en dus nóg veiliger voor je baby!
15-02-2018 - door Maartje
BoroMini babytextiel

Foto: Simone van Rees

Begin 2018, aa ruim een jaar hard werken, presenteerden Voor de Wereld van Morgen-leden Lotje & Celia van BORO*MINI met trots hun allereerste collectie babytextiel. De babydekens, lakentjes, slabbetjes en hydrofieldoeken zijn gemaakt van duurzaam katoen en hebben frisse prints die met plantaardige verf zijn gemaakt. Een uniek, ambachtelijk proces!

Het atelier van BORO*MINI lijkt meer op een biologisch labaratorium met haar pruttelende pannen en plantenwortels, dan op een kledingatelier. De textielproducten van dit jonge babymerk worden namelijk volledig gekleurd met plantaardige pigmenten via een handmatig, ambachtelijke verfproces. Zo wordt het blauw verkregen uit de Indigofere plant en komt de roze kleur van de Meekrapwortel. Op deze manier hoeven er geen toxische stoffen te worden gebruikt en kan je baby dus met een gerust hart sabbelen op zijn favoriete doek of dekentje.

Ook het populaire jeansmerk G-Star heeft dit oude procedé ontdekt en heeft zij een hele lijn jeans met planten gekleurd.

Wiegelaken met blauwe print van de Indigofere plant

Duurzaam, sociaal én lokaal ondernemen

Oprichters Celia Geraedts en Lotje Terra begonnen met BORO*MINI omdat ze graag een sociale onderneming wilde starten die werkt aan de verduurzaming van de textielindustrie. Zo worden alle producten met de hand gemaakt in hun eigen atelier in Amsterdam-West.

Daarbij hebben ze er bewust voor gekozen om langdurig werkzoekenden en statushouders een plek te bieden in hun atelier en hun te leren naaien en zeefdrukken. Zo hopen ze nieuwe talenten aan te boren en hen weer naar een betaalde baan te begeleiden. Dat gaat zo goed dat ze zelfs al twee mensen bij hen in dienst hebben kunnen nemen!

Celia vertelt meer over het duurzame verfproces van BORO*MINI in onze video Dit is Morgen in de Mode.

De producten van BORO*MINI zijn exclusief verkrijgbaar via www.boromini.com.

Benieuwd naar meer fijne zaken voor je baby?

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!