Voortaan koop je de dakpan en zonnepaneel in één 

We kennen de zonnepanelen op het dak al, maar nu is er weer iets nieuws: de zonnepaneeldakpan.
03-11-2016
We kennen de zonnepanelen op het dak al, maar nu is er weer iets nieuws: dakpan in zonnepaneel in één.

Zo ziet het dakpanzonnepaneel eruit. Bron: nu.nl

Tesla kondigde vorig jaar aan dat het dakpannen gaat ontwikkelen die volledig bestaan uit zonnepanelen. Dit biedt perspectieven voor mensen die zonnepanelen op hun dak overwegen, want de zonnepanelen worden zo eigenlijk onzichtbaar. Ideaal voor Rijksmonumenten of designhuizen dus. Enig nadeel? Het prijskaartje. 

Zon uit je dak

De dakpannen zien er net zo uit als gewone dakpannen, maar ze hebben de functionaliteiten van zonnepanelen. Ze zijn bestendig tegen zware weersomstandigheden en ze hebben zelfs een langere levensduur dan de reguliere dapkan. Elon Musk presenteerde de dakpannen op spectaculaire wijze:

Waar kun je zonnedakpannen kopen?

Er zijn al verschillende varianten op de markt. Het Nederlandse ZEPBv zegt zelfs eerder én beter te zijn dan Tesla. Op Rijksmonumenten worden al de eerste installaties gelegd, maar de zonnedakpannen zijn vrij duur. Soms wel 2 tot 3 keer zo duur als reguliere zonnepanelen! Lees voordat je zonnedakpannen wilt aanschaffen dus eerst wat de voor- en nadelen zijn

Nog meer uit de zon halen?

Met ParkFlyRent kun je zonnend rijk worden. Of als je zonne-energie wil opwekken op je schuur, caravan of muur, kun je gebruik maken van flexibele zonnepanelen.