Voor bouwmaterialen moet je bij Buurman zijn  

Buurman is een bouwmarkt, maar niet zomaar eentje. Je vindt er namelijk tweedehands bouwmaterialen.
12-01-2017 - door Redactie
Voor tweedehands bouwmaterialen moet je bij Buurman in Rotterdam zijn

Voor tweedehands bouwmaterialen moet je bij Buurman in Rotterdam zijn

Twee jaar geleden werd Buurman opgericht door Laura, Bas en Lenard. Zij geloven dat de huidige afvalverwerking niet past bij de duurzame doelstellingen van nu. Ze willen een beter en logischer systeem voor het hergebruik van materialen. En that's where Buurman comes in!

'A je to'

Bij Buurman worden afvalmaterialen uit de bouw ingezameld, verwerkt en beschikbaar gesteld voor particulieren en professionals. Het is allemaal restmateriaal. Afkomstig van bouwbedrijven maar ook de cultuursector. Bijvoorbeeld onderdelen van een tentoonstelling of materialen die overblijven na de opbouw. Al het materiaal wordt gescheiden, geselecteerd en tegen een klein(er) prijsje aangeboden. Deze aanpak betekent dus ook dat het aanbod wisselend is.

Het gras is groener bij de Buurman

De eigen vervoersvoetafdruk wordt ook nauwlettend in de gaten gehouden. 'Wij zijn een Rotterdams bedrijf, dat restmateriaal uit Rotterdam recycleert en opnieuw in omloop brengt.' In de toekomst wil Buurman ook graag naar andere grote steden, iedere plek zijn eigen Buurman. 'We willen een buurman zijn - iemand waar je even kunt langswippen voor een plankje, boutje of moertje. En die je goed kan uitleggen: je moet dit zo en zo doen.' Naast bouwmaterialen kun je bij Buurman ook terecht voor workshops en cursussen. Meubelmaken voor beginners bijvoorbeeld, waar je leert met hergebruikte materialen meubels en andere producten te maken.

Een bieb voor spullen

Specifiek gereedschap nodig? Iets wat je daarna misschien nooit meer gebruikt? Dan kun je natuurlijk ook spullen lenen, bijvoorbeeld bij De Deelkelder. Een online platform met een fysieke opslag en ontmoetingsplek. Een plek om de juiste spulletjes te bemachtigen maar ook om in contact te komen met buurtbewoners! Wie weet kom je zo ook wel in contact met de Buurman die van alles weet over klussen!

 

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.