Voel je Frodo in dit duurzame hobbithuisje 

06-06-2016 - door Redactie

Artist impression van de Green Magic Homes

Heb je wel eens Lord of the Rings gekeken en gedacht: zo'n hobbithuis, dat is cool! Je weet wel, dat huisje waar Gandalf zijn hoofd stootte, maar er tegelijkertijd héél tof uitziet. Voor die mensen is er goed nieuws: binnenkort zijn vergelijkbare huisjes beschikbaar voor verkoop. En ze zijn goedkoper en handiger dan je zou verwachten!

Magische hobbithuisjes

Green Magic Homes heten ze en ze maken hun naam meer dan waar. Het geraamte is geprefabriceerd, hierdoor kunnen ze binnen 3 dagen in elkaar gezet worden. Zelfs door iemand met 2 linkerhanden. Bovendien is het geraamte enorm sterk en kan deze een zware aardbeving (volgens de maker) 'met gemak aan'. Om van het huisje een echt hobbithuisje te maken hoef je er alleen maar aarde overheen te leggen. Dit heeft direct een ander voordeel: de isolerende werking van de aarde zorgt ervoor dat het huisje in de winter warm blijft en in de zomer koel. Efficiënt! Bovendien komt er een stijlvolle groene mat op je huis te liggen die je ook nog eens kan gebruiken voor het kweken van kruiden. En duur? Dat valt reuzemee. Voor €14.000 heb je al een kleine variant.

Foto: Green Magic Home op Flickr

Foto: Green Magic Home op Flickr

Back to Basic in huisjesland

Het hobbithuisje past precies in de trend die nu speelt in huisjesland: energiezuinig, kleiner en terug naar de natuur. Wat zijn andere voorbeelden?

  • Het Wikkelhuisje is een tof huisje, gemaakt van karton
  • De Sustainer Home won in 2015 de ASN Bank Wereldprijs. Dit energie-opleverende huis is 100% futureproof!
  • De Tiny House Movement wint steeds meer harten in Nederland. En terecht!

Foto: Green Magic Home op Flickr

Foto: Green Magic Home op Flickr

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.