Sociaal

Vluchtelingen en expats leren zingend Nederlands 

Je leert een vreemde taal sneller spreken door in die taal te zingen! In Paradiso organiseren ze daarom nu "Zing Nederlands met me".
06-12-2016 - door Maartje
Bijeenkomst van Zing Nederlands met Me in Paradiso

Zing Nederlands met me in Paradiso. Foto: NH Nieuws / Robbert Bianchi

Nederlands is een lastige taal om te leren spreken maar uit onderzoek blijkt dat je een vreemde taal sneller leert door liedjes te zingen. Met dat gegeven organiseert Paradiso nu maandelijks Zing Nederlands met Me, een gezellige meezingsessie voor iedereen die beter Nederlands wil leren spreken.

Tijdens Zing Nederlands Met Me worden een uur lang zes verschillende Nederlandse liedjes gezongen. Iedereen die Nederlands wil leren en/of uit volle borst Nederlandse klassiekers – van Benny Neyman tot Kenny B - wil zingen is welkom. Paradiso zorgt voor een pianist, een voorzanger en liedteksten dus de drempel om mee te doen is laag.

Van expat tot zangliefhebber

Initiatiefnemer Babs Gons. "De gezelschappen zijn heel gemengd, er zijn expats, vluchtelingen, asielzoekers. Mensen die de taal leren, maar ook mensen van wie Nederlands wel de moedertaal is. Dat draagt bij aan het succes en de sfeer. Het is een sympathiek programma, dat hoor je terug van de mensen. We hebben elke keer een ander thema, daar zoek ik dan verschillende liedjes bij, zo gevarieerd mogelijk, qua stijl en qua tempo. Het loopt goed en iedereen is er enthousiast over."

Zing Nederlands Met Me vindt één keer per maand plaats in de bovenzaal van Paradiso, Amsterdam. Iedereen is welkom en entree is gratis maar vanwege de populariteit is het aan te raden om je vooraf aan te melden.

Vluchtelingen verder helpen

Ook in de VDWVM-community bruist het van goede initiatieven om vluchtelingen verder te helpen! Zo is Maja TakeCareBnB begonnen waarmee ze vluchtelingen koppelt aan Nederlandse gastgezinnen. Door hen mee te laten draaien in het gezin kunnen mensen sneller integreren in de Nederlandse maatschappij. En Wereldprijs 2016-winnaar Joost van Refugee Start Force koppelt vluchtelingen aan Nederlandse vakgenoten zodat ze sneller hun weg vinden op de arbeidsmarkt. Je hebt dus genoeg aanknopingspunten als je vluchtelingen wilt helpen, succes!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!