Vijf inspirerende (auto)biografiën die je moet lezen 

Inspiratie nodig? Lees dan deze vijf boeken!
21-12-2016 - door Marly
Barack Obama

Barack Obama

The Audacity of Hope - Barack Obama

'Inspirerend, indrukwekkend en letterlijk hoopgevend', zegt VDWVM'er Maartje Maas. 'Obama is toch een van de belangrijkste mannen van de afgelopen 10 jaar. En dan is het interessant om meer over hem te weten.' In het boek schrijft Obama over zijn dromen voor Amerika, zijn familie, zijn leven als politicus en zijn eeuwige drive om te handelen in naam van de democratie. Een echte aanrader!

De zeven levens van Wubbo Ockels - Gean Ockels

Dochter Gean Ockels beschrijft in dit boek haar vaders leven. Ze beschrijft zijn 5 levensveranderende momenten en wat dit met hem en zijn verder leven hebben gedaan. Op een van zijn ruimtereizen kwam Wubbo Ockels erachter dat de ruimte nou niet per sé zo uniek is, maar juist de aarde. En daar moeten we zuinig op zijn. Ockels is zich altijd blijven inzetten voor een duurzame samenleving.

Elon Musk - Ashlee Vance

De schrijver, Ashlee Vance, neemt je mee in de bijzondere, maar knettergekke wereld van Elon Musk. Van ruimtereizen tot elektrische Super Factories, niks is te gek of te groot voor deze fascinerende man. Redactielid van VDWVM Willard Bouwmeester las het boek. Vooraf beschouwde hij Musk vooral als een naïeve idealist. Na het lezen als persoonlijke held. Of in de woorden van Elon Musk: “optimism, pessimism, fuck that; we’re going to make it happen.”

De Lange Weg Naar Vrijheid - Nelson Mandela

Een ouwe gouwe. Het leven van misschien wel de bekendste vrijheidsstrijder aller tijden op papier. Geschreven op Robbeneiland, op aandringen van zijn celgenoot. Hij beschrijft zijn jeugd, zijn werk als advocaat, zijn gevangenschap en zijn strijd tegen de apartheid die hij deels vanuit de gevangenis voerde. Een verhaal over een man met een ideaal. Een ideaal waar hij elke dag opnieuw weer voor wilde strijden. Een all time favourite en terecht!

Wizard: The Life and Times of Nikola Tesla - Marc Seifer

Door velen gezien als de founding father van de moderne elektrische technologie. In een recensie noemt Nelson Demille Tesla 'far ahead of his time' en dat kunnen velen onderstrepen. Zijn bijdragen aan technologieën die ten grondslag lagen aan televisie, robotica en lasers, en de uitvinding van de inductiemotor en de distributie van elektrische krachten, brachten de wereld naar een volgende fase. De biografie is gebaseerd op geschreven documenten van onder andere Tesla zelf.

Profile picture for user Marly_emily@hotmail.com
Marly
Auteur
Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?