Sociaal

Verras een ander met een kerstpakket 

Verras je mede-ondernemer, de Voedselbank of je huishoudelijke hulp dit jaar met een kerstpakket! Zo zorgen we voor nóg fijnere feestdagen.
03-12-2020 - door Maartje
Verras een ander met een kerstpakket

Verras een ander met een kerstpakket

Het afgelopen jaar was voor veel mensen heel zwaar en we lijken allemaal te snákken naar fijne feestdagen. Een tijd van lekker eten, luieren en natuurlijk de lol van het kerstpakket van je werk uitpakken. Maar niet iedereen krijgt een kerstpakket. Althans, niet zonder jouw hulp! Maak jij deze feestdagen iemand blij met een kerstpakket?

En heb je even geen inspiratie voor een leuke kerstcadeau? Bekijk dan onze uitgebreide duurzame cadeaugids of onze tips voor (h)eerlijk snoepgoed.

Cadeautje voor je mede ZZP'er en ondernemers

Nederland telt volgens het CBS inmiddels zo'n 1,3 miljoen ZZP'ers en maar liefst 2,4 miljoen ondernemingen in totaal. Ben jij een van die hardwerkende zelfstandigen of ondernemers? Dan heb je waarschijnlijk geen makkelijk jaar achter de rug. En hoe leuk het zelfstandigenbestaan meestal ook is, zo rond Kerst valt het wel een beetje tegen. Niks geen kerstpakket.

Maar hier ben je dus niet alleen in! Dus spreek met bevriende ZZP'ers af om voor elkaar een pakket te kopen. Bijvoorbeeld met alle mensen uit je Broodfonds. Bedenk een thema (Eten, Groen of Sport bijv.), spreek een bedrag af en kies iets leuks uit voor je mede-ondernemer. Uitwisseling van de pakketten vindt natuurlijk plaats tijdens de (online) kerstborrel die jullie er meteen bij plannen.

Van geven ga je je goed voelen dus niet twijfelen en verras iemand met een kerstpakket! Foto: Kari Shea

Kerstacties voor de voedselbanken

Sinds de uitbraak van Corona in ons land is het aantal mensen dat de voedselbank nodig heeft enorm gestegen. Halverwege het jaar al ruim met 8%, met een uitschieter van meer dan 25% in Amsterdam. Wekelijks ontvangen zo'n 95.000 mensen nu eten van de Voedselbank, waaronder heel veel kinderen.

Donaties aan de Voedselbank zijn natuurlijk het hele jaar door welkom maar in december worden er  speciale acties op touw gezet:

Normaliter kun je ook (een deel van) je kerstpakket doneren aan de voedselbank maar vanwege Corona is dat dit jaar niet mogelijk.

Kleine moeite, groot gebaar met deze speciale kerstacties voor de Voedselbank. Foto: Kira auf der Heide

Kerstcadeau voor huishoudelijke hulpen & verzorgenden

Wat zijn ze onmisbaar, de vele huishoudelijk hulpen, babysitters en thuishulpen waarmee we onze gezinnen draaiende houden. Juist deze hardwerkende mensen moeten we niet vergeten met Kerst. Dus heb jij zo'n fijne kracht in huis, verras hem of haar dan eens met een persoonlijk kerstpakket. Kost even wat tijd in deze drukke maand maar je mag voor Kerstman spelen en alleen dat is het al meer dan waard!

Uiteraard zijn er nog veel meer mensen die het zonder kerstpakket moeten stellen. Arbeidsongeschikten bijvoorbeeld of de 419 duizend (!) werkelozen die ons land nu telt. Genoeg mogelijkheden dus om de mensen om je heen blij te maken met een welgemeend kerstgebaar. Fijne feestdagen!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!