Verras een ander met een kerstpakket 

Verras je mede-ZZP'er, de Voedselbank of je huishoudelijke hulp dit jaar eens met een kerstpakket! Zo zorgen we voor nog fijnere feestdagen.

09-12-2016
Geef zelf een kerstpakket!

Geef zelf een kerstpakket!

December lijkt inmiddels wel verworden tot een grote feestmaand. Ben je net op adem na het vertrek van Sinterklaas, staan de kerstdagen alweer voor de deur. Een tijd van lekker eten, luieren en natuurlijk de vrijdag voor kerst naar huis met je grote, onhandige kerstpakket. Maar niet iedereen kan de lol van zo'n kerstpakket ervaren. Althans, niet zonder jouw hulp! Maak jij deze feestdagen iemand blij met een kerstpakket?

De ZZP'ers

Nederland telt volgens het CBS inmiddels zo'n 1 miljoen ZZP'ers, waarvan jij er misschien ook wel eentje bent! En hoe leuk het zelfstandigenbestaan ook is, zo rond Kerst valt het soms een beetje tegen. Niks geen kerstpakket. Maar hier ben je dus niet alleen in! Dus spreek met bevriende ZZP'ers af om voor elkaar een pakket te kopen. Bedenk een thema (Koken, Groen of Literair bijv.), spreek een bedrag af en verwen je mede-ZZP'er. Uitwisseling van de pakketten vindt natuurlijk plaats tijdens de kerstborrel die jullie er meteen bij plannen.

De voedselbank

Donaties aan de Voedselbank zijn natuurlijk het hele jaar door welkom maar met Kerst worden er ook speciale acties op touw gezet. Zo kun je een deel van je kerstpakket doneren aan de voedselbank of een extra artikel kopen tijdens je feestboodschappen. De Actie Stille Armoede organiseert ook een mooie kerstactie, daar kun je een kerstpakket 'kopen' voor een minima gezin. Kleine moeite, groot gebaar!

De huishoudelijke hulpen & verzorgenden

Wat zijn ze onmisbaar, de vele huishoudelijk hulpen, babysitters, kinderoppassers en thuishulpen waarmee we onze gezinnen draaiende houden. Juist deze hardwerkende mensen moeten we niet vergeten met Kerst. Dus heb jij zo'n fijne kracht in huis, verras hem of haar dan eens met een persoonlijk kerstpakket. Kost even wat tijd in deze drukke maand maar je mag voor Kerstman spelen en alleen dat is het al meer dan waard!

Uiteraard zijn er nog veel meer mensen die het zonder kerstpakket moeten stellen. Arbeidsongeschikten bijvoorbeeld of de 550 duizend werkelozen die ons land nu telt. Genoeg mogelijkheden dus om de mensen om je heen blij te maken met een welgemeend kerstgebaar. Fijne feestdagen!

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame start-up of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!