VerPot, de verpakkingsvrije online supermarkt 

Laat je boodschappen verpakkingsloos én op de fiets bij je thuis bezorgen.
10-11-2017
Ramon van VerPot

Ramon van VerPot, fiets tijdens de pilot zelf door Leiden om verpakkingsvrije producten te bezorgen.

Plastic.. Wij kunnen er boeken over schrijven. Vooral met leuke initiatieven om het plasticgebruik tegen te gaan. Zo zijn wij weer op een nieuw initiatief gestuit. VerPot, De eerste verpakkingsvrije online supermarkt. Geen onnodige plasticverpakkingen om je producten heen, én je boodschappen worden gewoon op de fiets thuis gebracht.

VerPot verhaal

‘Toen ik begon met afval scheiden had ik pas door hoeveel random producten in plastic verpakt worden.’ Vanuit deze frustratie start Ramon Caljouw de onderneming VerPot, de eerste verpakkingsvrije online supermarkt, die samenwerkt met lokale boeren en leveranciers.

Waarom online?

‘Ik ervaar dat veel fysieke verpakkingsvrije winkels helaas snel failliet gaan.’ Ramon denkt dat dit komt doordat potten meenemen naar de supermarkt veel fysieke energie kost. De fietskoeriers van VerPot brengen de boodschappen waar en wanneer het jou uitkomt. Ramon legt het zelf uit als: ‘VerPot lijkt een beetje op de melkboer van vroeger, je bestelling wordt geleverd in herbruikbare potten en vervolgens worden de potten gewoon bij je thuis opgehaald.’

Verpot in Leiden

Op dit moment is het nog niet mogelijk je verpakkingsvrije producten te laten bezorgen, maar de pilot met ongeveer 30 nieuwe klanten start deze week in Leiden. ‘In het begin ga ik zelf de droge goederen, zoals pasta, rijst en noten en ook fruit op de fietskar bezorgen’. Op deze manier wil Ramon direct in contact met de klant komen. Na de pilot in Leiden wil hij uitbreiden naar andere steden.

Wil jij ook VerPotten?

Ramon is nog op zoek naar consumenten die mee willen doen! Woon jij in de omgeving Leiden? Neem dan even een kijkje op de site www.verpot.nl. Woon je niet in Leiden maar heb je wel interesse? Schrijf je dan ook in op de site, en je hoort als eerste of VerPot ook bij jou gaat bezorgen. Wacht niet te lang! Wanneer er namelijk veel inschrijvingen zijn in jouw stad kan VerPot sneller van start!

Plastic initiaieven

Weet je niet meer hoe het precies zit met plasticafval en wat er nou zo slecht aan is? Wij hebben hier alles voor je op een rijte gezet. Ben je benieuwd hoe je nog meer op plastic kunt besparen? Deze vijf plastic items komen je huis voortaan niet meer in! Én gewoon omdat het kan nog wat coole plastic-related initiatieven: Ken je namelijk al de waszak die microplastic vangt? Of de te gekke onderneming Plastic Whale? Zij maken boten van Amsterdamse grachten plastic.