Lifestyle
Mode
Duurzaam ondernemen

Verhip maakt babykleertjes met een goed verhaal 

Over kleine kleertjes met een grote impact.
19-09-2016
Verhip maakt eerlijke & duurzame babykleding

Afbeelding: Verhip

Verhip vindt dat elke pasgeboren baby recht heeft op kleding met een goed  verhaal.  Daarom maken ze babykleding van de beste kwaliteit: duurzaam en eerlijk geproduceerd, comfortabel voor de baby én praktisch voor ouders. We spraken initiatiefneemster Brendy Boogaard over deze bijzondere kleine kleertjes:

“Het is zoveel meer dan het product alleen. Met Verhip bieden we ouders, vrienden en familie van een pasgeboren baby een keuze voor babykleding waar je oprecht trots op kunt zijn.”

Een grote impact

“In 2015 begon ik met mijn onderzoek naar de textielketen. Hoe meer ik me erin verdiepte, hoe meer ik leerde over de negatieve impact ervan. Ik besloot om het anders te gaan doen op de plek waar de impact het grootst is.”

“Zo kwam ik er achter dat veel ouders die in verwachting zijn van hun eerste kindje vooral kleding kopen die leuk oogt, maar uiteindelijk niet praktisch blijkt, bijvoorbeeld tijdens het verschonen. Dat is zonde, want ouders gebruiken deze kleding niet en gooien het uiteindelijk weg. Onze eerste collectie is daarom gebaseerd op de ervaringen van ruim 200 ouders en heeft allerlei handigheidjes, zoals mouwtjes die met je kind meegroeien. We willen dat ouders het liefst elke dag de kleertjes van Verhip uit de kast pakken omdat het comfortabel is voor de baby en praktisch bij het aan- en uitkleden.” 

Geef het door!

“Onze producten zijn van 100% biologisch katoen (GOTS gecertificeerd) en worden onder goede omstandigheden geproduceerd. Om ervoor te zorgen dat onze babykleding ook aan het einde van de keten niet tot afval leidt, hebben we een concept ontwikkeld dat duurzame consumptie onder ouders stimuleert: Geef het door!” 

“De babykleding van Verhip is te koop in setjes die worden verpakt in een mooie cadeaudoos. De doos past door de brievenbus en neemt weinig ruimte in. Daardoor kan die gemakkelijk drie maanden worden bewaard tot een baby uit de kleding is gegroeid. De ouders kunnen de doos opnieuw gebruiken om de kleding door te geven aan een volgende baby. De speciaal door ons ontwikkelde ansichtkaarten maken het doorgeven extra leuk.”

Een terugblik

“Inmiddels hebben we veel loyale klanten en dat maakt ons trots. Er zijn veel mensen die onze kleertjes cadeau hebben gegeven en herhaalaankopen doen. Daarnaast zijn er mensen die ons foto’s sturen van hun baby’s met Verhip kleertjes aan en ons vertellen dat ze er blij mee zijn.”

“Verder zijn de eerste ‘doorgeef momenten’ ook een feit. De eerste baby’s zijn uit de Verh!p kleertjes gegroeid en het is mooi om te merken dat ons idee van doorgeven ook wordt toegepast. De kaartjes worden ingevuld, kleertjes terug in het doosje gestopt en zo wordt doorgeven aan een neefje, nichtje of buurtkindje bijzonder gemaakt. “

De toekomst

“Onze toekomstdroom is helder: elke pasgeboren baby zou een setje van Verhip in zijn of haar kast moeten hebben. Allereerst in ons eigen land, daarna mogen van ons ook andere landen volgen. Natuurlijk zijn we achter de schermen ook bezig met een nieuw assortiment, maar we vinden het nu belangrijker dat de huidige collectie haar weg vindt naar zoveel mogelijk baby’s. Daarom zijn we bezig om onze kleding in zoveel mogelijk (web)winkels te krijgen.”

“Een grote wens van ons is om onze impact meetbaar te maken. Het doorgeven van onze kleding bespaart namelijk water, CO2 uitstoot en voorkomt afval. We staan open voor ideeën en tips van mensen. Dus heb jij een gouden idee, ken je een winkel waar Verhip echt moet liggen of wil je op een andere manier een bijdrage leveren? Geef het door!”

 

Meer weten over Verhip? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina.