Verantwoord kattenplaatjes kijken 

Hartverwarmend: deze fotograaf zet blinde katten in de schijnwerpers.
19-10-2016
Hartverwarmend: deze fotograaf zet blinde katten in de schijnwerpers: adopteer jij er een?

Pixie Pawspouncer werd blind en zwanger van een kitten op straat gezet. Bron: boredpanda.com

Ken je dat? Je raakt tijdens studie, werk of school afgeleid door snoezige kattenplaatjes. Eigenlijk weet je wel dat je jezelf enorm aan het afleiden bent maar de beestjes zijn zo ontzettend lief! Er is nu een manier waarop je het kijken naar kattenplaatjes voor jezelf kunt verantwoorden.

Asielkatten in de spotlights

Fotograaf Casey droomt van een betere wereld voor blinde asielkatten. Zij worden veel minder vaak geadopteerd en ze belanden vaak op straat. Dat vindt Casey zonde. Door mooie foto's te maken van deze minder geliefde dieren, hoopt de fotograaf dat meer mensen een adoptie overwegen of gaan doneren voor directe (medische) verzorging van de beestjes. 

Cooper werd op straat gevonden. Hij was blind, angstig en meer dood dan levend.

Daisy was in bezit van een honden- en kattenverzamelaar met 200 katten en 100 honden. Ze werd erg verwaarloosd en is nu in goede handen van het asiel.

Schattig met een sociaal doel

Het asiel Sanctuary & Special Needs Cat Rescue waar Casey vrijwilliger is en de foto's maakt, ligt in Florida, Amerika: "Iedere kat verdient een kans, vooral diegenen die gewond of misbruikt zijn, die een handicap hebben of die al op leeftijd zijn. Zij verdienen juist extra aandacht, liefde en verzorging," zegt Casey. Het gedoneerde geld gaat direct naar de verzorging van deze slechtziende katten. Alle arbeid gebeurt op vrijwillige basis: geen enkele medewerker van het asiel wordt betaald.

Charlie werd gered van een vuilnisbelt in Los Angeles, wat haar thuis was.

Ivy werd van de straat geplukt en is nu trotse draagster van het 'blindenkettinkje'.

Phoenix Flamepaws werd blind en ziek op straat gevonden. Hij is nog maar een kitten.

Help jij het asiel om deze katten te verzorgen?

Het asiel Sanctuary & Special Needs Cat Rescue in Los Angeles doet nobel werk. Katten die niet meer geadopteerd kunnen worden krijgen hier een plekje om veilig te leven. Met het geld dat mensen doneren kan het asiel medische zorg, opvang aan de katten geven. Wij zijn fan. Doneer je mee?