Duurzaam ondernemen
Duurzaam wonen

Van Wereldprijs naar internationale business 

31-08-2016
De oude verpakking van Seepje. Foto: Harmke.com

De oude verpakking van Seepje. Foto: Harmke.com

Melvin en Jasper kwamen met Seepje tot aan de Wereldprijsfinale in 2014. Vanaf toen hebben ze enorm hard gewerkt om Seepje bekender, vloeibaarder en zelfs internationaal beschikbaar te maken! We vroegen hen hoe het met ze gaat en wat de ASN Bank Wereldprijs voor hen heeft betekend.

Wat is Seepje?

Seepje is het 100% plantaardige en fairtrade wasmiddel uit Nepal. Wij wassen onze kleren met behulp van de Sapindus mukorossi-vruchtschillen die bij aanraking met water een natuurlijke vorm van zeep afstaan.

En hoe gaat het nu met Seepje?

 Het gaat goed met Seepje! Onze natuurlijke wasmiddelen worden in zo'n 550 winkels verkocht, in zowel Nederland als België. We groeien dus snel door en dat is belangrijk! Hoe meer mensen met Seepje wassen, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mensen en het milieu! De ASN Bank Wereldprijs heeft Seepje een stuk bekender gemaakt. Dat was, zeker in het stadium waar we twee jaar geleden in zaten, erg waardevol. 

Wat heeft de ASN Bank Wereldprijs voor Seepje betekend?

De ASN Bank en het team Voor De Wereld Van Morgen hebben altijd voor ons klaar gestaan. Zo hebben beiden ons actief geholpen bij de lancering van onze vloeibare wasmiddelen, in april 2015. Het introductiefilmpje van onze website is bijvoorbeeld gesponsord door de ASN Bank! Bovendien zijn de mensen die Seepje hebben leren kennen door de ASN Bank Wereldprijs voor ons heel waardevol. We horen het nog steeds wel eens voorbij komen! De Seepjefans van het eerste uur zijn mensen die heel veel voor ons merk betekenen door ons verhaal enthousiast door te vertellen.

Heb je nog tips voor nieuwe kandidaten?

Vooral meedoen! De Wereldprijs is één van de meest toonaangevende prijzen als het over sociaal en duurzaam ondernemen gaat, bovendien word je waar nodig in het zadel geholpen. Geen reden om te twijfelen, dus!

Wat kunnen we van Seepje verwachten in de nabije toekomst?

Seepje is bezig nieuwe producten te ontwikkelen, welke precies verklap ik nog niet helemaal... En we gaan in 2017 ook in Duitsland en Frankrijk starten!