Van oud overhemd naar een frisse boxershort of kinderpyjama 

Dit Nederlandse bedrijf met een missie transformeert oude versleten overhemden.
06-07-2017
Van Hulley

Afbeelding: Van Hulley

Van Hulley transformeert oude en versleten overhemden tot de mooiste boxershorts voor mannen en vrouwen. Dat is natuurlijk al een heel mooi concept, maar er steekt meer achter dit bijzondere kledingstuk. Van Hulley wil namelijk het talent van vrouwen benutten en ze op weg helpen naar een kansrijke toekomst. Initiatiefneemster Jolijn Creutzberg vertelt over hun belangrijke missie. 

Van versleten overhemd naar persoonlijke boxershort

“Van Hulley maakt van je favoriete maar versleten overhemd of je miskoop bloesje een prachtige persoonlijke boxershort. De productie wordt gedaan door vrouwen met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Zij doen bij ons werkervaring op en gaan met z'n allen naar school. (ROC Noorderpoort) Aan het eind van het jaar halen ze hun diploma en begeleiden we ze bij hun volgende stap richting hun droombaan.”

“We willen zo veel mogelijk vrouwen de kans geven op een volwaardige plek in de samenleving, door werk, scholing of anderszins. Dat is belangrijk omdat we veel talenten onbenut laten. Bovendien heeft iedereen recht op een kans om zijn of haar talent te benutten. Daar wordt de wereld echt mooier van.”

Vierde verjaardag

“Begin november 2016 bestonden we vier jaar en dat hebben we natuurlijk met elkaar gevierd. Op dat moment realiseer je je eigenlijk pas goed hoeveel er in die vier jaar al gebeurd is. Eigenlijk zijn we gewoon begonnen met boxers maken, maar is het verhaal door de jaren heen alleen maar mooier geworden.”

“De opleiding is daarin een heel belangrijk moment geweest. Vanaf dat moment (september 2014) hebben we jaarlijks een nieuwe groep vrouwen die we een steun in de rug kunnen geven. Het is zo mooi om te ziedaar ze terecht zijn gekomen. Zo hebben ze bijvoorbeeld een eigen bedrijf gestart, zijn ze een MBO-2 opleiding aan het volgen of hebben ze  een betaalde baan gekregen. Het is echt ongelofelijk hoe ver je met zo'n idee kunt komen en hoe veel je op een eenvoudige manier kunt bijdragen in het leven van zoveel vrouwen.”

Van Hulley

Een flinke puzzel

“We zijn heel druk bezig om te kijken hoe we Van Hulley groter kunnen maken. Opschalen dus, en dat is best een flinke puzzel. De sleutel ligt wat ons betreft in het op grote schaal op de markt brengen van Van Hulley boxers die niet van je eigen overhemd zijn, en dus op voorraad geproduceerd zijn, zonder dat we afbreuk doen aan onze sociale en duurzame kernwaarden. Daarnaast hebben we net een nieuw product gelanceerd voor de feestdagen: My First Van Hulley: pyjama broekjes voor de allerkleinsten, ook gemaakt van papa's favoriete shirt.”

Toekomstplannen

“Ik zou graag van Van Hulley een internationaal merk maken dat met haar producten vrolijkheid, kracht en originaliteit uitstraalt. Van Hulley producten zullen altijd staan voor de kernwaarden van het bedrijf: sociaal en duurzaam. We willen zoveel mogelijk mensen kansen bieden en tegelijkertijd materiaal recyclen dat anders weggegooid zou worden. Daarmee hopen we een steeds grotere bijdrage te leveren aan de wereld van morgen.”

Help Van Hulley groeien!

Wil jij dit bijzondere bedrijf helpen groeien? Doe Van Hulley cadeau! De ambities van Jolijn en haar team liegen er niet om. Ze zijn klaar om te groeien, maar groeien vraagt om middelen. En daarom heeft Van Hulley een speciale actie. Als je nu 4 cadeaubonnen koopt dan krijg je korting op de aankoopprijs. En misschien nog wel leuker: je hebt vier originele en verantwoorde cadeaus in huis! Een cadeau met een goed verhaal waarmee je ook iets goeds doet voor onze aardbol en de vrouwen van Van Hulley. Mooier kan toch niet?

Met deze speciale actie wil het team achter Van Hulley de middelen vrijmaken om grotere stappen te maken. 'We zetten bijvoorbeeld in op een nieuw en slimmer verkoopsysteem zodat we bestellingen makkelijker en in grotere volumes kunnen verwerken. Ook investeren we in ons team, want daarmee investeren we tegelijk ook weer in de vrouwen die bij ons hun dromen waarmaken. Daarnaast gaan we de productie opschalen. Zo kunnen we steeds meer betekenen op de sociale vlakken die we belangrijk vinden.'

Wil jij meer lezen over Van Hulley? Klik dan hier voor de site en Facebookpagina.