Geldzaken

Vacature: Freelance journalist 

ASN Bank zoekt freelance journalisten met een interesse in duurzaamheid.
01-01-2020 - door Redactie
Vacature ASN Bank

Ben jij een freelance journalist met een interesse in de verduurzaming van onze samenleving? Heb je een kritische geest, ervaring met online media en kun je ingewikkelde materie op een begrijpelijke, aansprekende manier verwoorden? Lees dan vooral verder want ASN Bank is op zoek naar freelance journalisten voor een nieuw platform over duurzaamheid.

Over het platform

Het platform is er voor mensen die willen leven op een manier die goed is voor de planeet, of daar over willen leren. Onze bezoekers vinden hier een dagelijkse dosis duurzame actualiteit, informatie en vermaak. Op een toegankelijke en aantrekkelijke manier informeren we over het belang van duurzaamheid, inspireren we om groener te leven en stimuleren we verantwoorde keuzes

Onze doelgroep beslaat ruim 3,1 miljoen Nederlanders. Mensen die genieten van een fijn leven in het hier & nu maar die zich ook richten op de toekomst en het maken van positieve impact. Naast de website, delen we de content ook via onze social media kanalen en nieuwsbrief voor een zo groot mogelijk bereik.  
Het platform is een initiatief van ASN Bank, dé duurzame bank van Nederland. Om duurzaamheid te blijven aanjagen maken we het belang daarvan zichtbaar. Een steeds groter wordende groep Nederlanders erkent samen met ons het belang van een duurzame samenleving. Een beweging die wij ondersteunen en op gang willen brengen.

Over jou

Met een team van redacteuren, journalisten en beeldmakers gaan we aansprekende verhalen maken voor het platform. We zijn gedreven en werken met veel humor aan onze mooie doelstelling: mensen inspireren steeds iets duurzamer te worden.  We hopen dat je flexibel, creatief, resultaatgericht en ambitieus bent maar vooral dat je leuk bent om mee samen te werken.

Jij bent een freelance journalist die enthousiast wordt van onze doelstelling. Je komt met verrassende nieuwe ideeën voor content, van diepte-interview tot lifestyleverhaal of beeldrubriek. Je bent op de hoogte van de actualiteit en houdt de ontwikkelingen en trend op het gebied van duurzaamheid in de gaten. Je kunt minimaal 4 artikelen per maand leveren, kan prima zelfstandig werken en hebt geen last van bindingsangst. We gaan namelijk graag een langdurige samenwerking met je aan! 

En je hebt…

  • Een afgeronde opleiding journalistiek;
  • Enkele jaren ervaring als journalist voor online media
  • Affiniteit met duurzaamheid en ons lezerspubliek;
  • Het talent om complexe materie te vertalen in pakkende (beeld)verhalen;  
  • Zin om samen met ons een succes te maken van het platform!

Wat we bieden

Een uitdagende freelance opdracht met veel mogelijkheid tot het verkennen van je eigen onderwerpen en interesses. Als het van beide kanten klikt gaan we graag een langdurige samenwerking aan. De facturering zal zijn o.b.v. de geleverde artikelen. Je vergoeding bepalen we samen en is mede afhankelijk van je ervaring.

Solliciteer
Wil je ons team komen versterken? Dan horen we graag van je. We ontvangen graag je CV of portfolio en een korte motivatie per email. Vragen? Neem dan contact op met Maartje Maas via 06-
13729135

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.