Biodiversiteit
Reizen

TripAdvisor haalt attracties met wilde dieren uit de verkoop 

Goed nieuws voor de dieren! Reiswebsite TripAdvisor stopt met de verkoop van tickets voor attracties met wilde dieren.
17-10-2016 - door Maartje
Geen tijger-selfies via TripAdvisor meer

Geen tijger-selfies via TripAdvisor meer

Een selfie met een tijger, zwemmen met dolfijnen of een ritje op een olifant. Het klinkt onschuldig genoeg en voor veel reizigers is het een hoogtepunt in hun vakantie. Helaas zijn deze attracties voor de dieren zelf allesbehalve leuk. Daarom zijn we blij dat reiswebsite TripAdvisor heeft besloten om geen tickets meer te verkopen voor toeristische attracties waar toeristen fysiek contact hebben met wilde dieren of bedreigde diersoorten.

Meer voorlichting over dierenleed

Dit besluit nam de populaire website op aandringen van diverse dierenwelzijnsorganisaties. TripAdvisor zal ook een online educatieplatform lanceren om toeristen in te lichten over het dierenleed dat schuilgaat achter vermaak met wilde dieren. "We geloven dat dit ervoor zal zorgen dat toeristen vaker weloverwogen keuzes maken over een bezoek aan een dierenattractie en er ook zinvolle recensies over schrijven", aldus Stephen Kaufer, medeoprichter van TripAdvisor.

Dierenwelzijnsorganisatie World Animal Protection is blij met deze stap maar hoopt dat TripAdvisor nog verder gaat om dieren te beschermen. "We hopen dat het slechts een kwestie is van tijd voordat TripAdvisor ook stopt met de verkoop van kaarten van andere attracties met wilde dieren, zoals SeaWorld". aldus Steve McIvor, CEO van World Animal Protection.

Wél diervriendelijk

Gelukkig zijn er nog veel manieren om te genieten van wilde dieren. Hier hebben we er al een paar voor je op een rij gezet. Ook deze bierbrouwer is diervriendelijk bezig, met hun uitvinding kunnen ze duizenden zeedieren redden. En wist je dat contact met dieren goed is voor je gezondheid? Op deze plekken kun je naar hartenlust met dieren knuffelen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!