TringTring bezorgt je boodschappen op de fiets 

TringTring is de nieuwste bezorgdienst van Amsterdam die boodschappen bezorgt... op de fiets!
29-06-2015
TringTring bezorgt biologische en eerlijke boodschappen op de fiets, tenminste als je in Amsterdam woont. Foto: TringTring

TringTring bezorgt biologische en eerlijke boodschappen op de fiets, tenminste als je in Amsterdam woont. Foto: TringTring

Winkel jij graag online? Is je tijd té kostbaar om te besteden aan boodschappen doen? Dan is er goed nieuws, tenminste als je in Amsterdam woont. In de hoofdstad kun je jouw boodschappen op de fiets laten bezorgen. Het bedrijf TringTring verbindt lokale ondernemers, freelancers die wel een fietsklusje willen doen en consumenten die kiezen voor gemak én groen.

TringTring heeft een missie. Het bedrijf wil Amsterdam schoner en stiller maken door pakketjes en boodschappen alleen per fiets te bezorgen. TringTring combineert online winkelen met een groene bezorgdienst in één app. Het winkelen en bezorgen wordt volledig via deze app op je telefoon geregeld. Wil je wat bestellen, dan download je de app en doe je simpelweg je bestelling. De zogenaamde Tringers bezorgen jouw bestelling binnen een uur bij je thuis.

De app is niet alleen voor consumenten. Je kunt er ook je aanmelden voor bezorg klussen. Als Tringer verdien je snel geld door pakketjes of boodschappen op de fiets te bezorgen. Als klant laat je met goed gevoel jouw boodschappen bij je thuis brengen. Aan winkeliers biedt TringTring een online shop en CO2-vrije bezorgdienst. Volgens TringTring versterkt hun app ook de lokale economie. Winkeliers krijgen een nieuw afzetkanaal en dus een bron van extra omzet die de winkel anders niet gemaakt zou hebben.

Wij spraken Roel Mos, oprichter van TringTring over zijn bedrijf.

Wanneer is TringTring begonnen?

In juni 2015 zijn we gestart met de soft launch van TringTring en hebben we het geluk dat er een wachtrij is voor de dienst. Op dit moment laten we dagelijks nieuwe klanten toe.

Hoe is het idee voor TringTring ontstaan?

De basisgedachte waar het idee uit is geboren: Wat nu als je fietsers op basis van hun locatie een opdracht kan sturen om boodschappen of pakketjes te bezorgen? TringTring wil kleine lokale ondernemers helpen met een pijlsnelle 1 uur bezorg service die groen is.

Hoe kunnen jullie garanderen dat de pakketjes binnen een uur bezorgd worden?

TringTring werkt met een app die locaties gebruikt. Daardoor gaat de opdracht altijd naar de Tringer die het dichtst in de buurt is. Zo winnen we tijd. Verder zorgen we dat er altijd meerdere Tringers actief zijn, zodat ze elkaars 'back up' vormen. De gemiddelde bezorgtijd is nu 33 minuten!

Hoeveel tringers en klanten hebben jullie?

Er zijn op dit moment meer dan 50 Tringers die wekelijks boodschappen van Amsterdamse winkels bij mensen thuis bezorgen.

Wie zijn jullie Tringers?

De liefde voor fietsen is de belangrijkste eigenschap van onze Tringers. Iedereen ondersteunt ons idee om de stad een beetje mooier te maken door brommers en bestelbusjes overbodig te maken. Stiller en schoner bezorgen, dat is onze missie.

Was het moeilijk of juist eenvoudig om winkeliers van jullie initiatief te overtuigen?

Het kost weliswaar de nodige tijd, maar ons idee slaat vrijwel overal aan. Logisch, want zelfstandige winkeliers hebben doorgaans geen webshop én geen bezorgdienst. Wij bieden een slimme combinatie van online shoppen en bezorgen. Daarmee ontsluiten we een nieuwe doelgroep: mensen die niet in de onmiddellijke nabijheid van de winkels wonen. Zo zorgen we voor extra omzet voor winkeliers.

Wat moet iedereen zeker weten over TringTring?

We zijn er niet alleen om lekker eten van A naar B te brengen, we hebben 'een hoger doel': de stad een beetje mooier maken door werkgelegenheid te creëren voor Tringers, meer kansen te bieden aan lokale ondernemers en stiller en schoner te bezorgen dan met motorvoertuigen mogelijk is.

Woon je niet in Amsterdam, maar zou je graag Tringer willen zijn of van de service gebruik maken? Dan is het alleen een kwestie van geduld. TringTring wil zeker uitbreiden, zegt Roel: “Onze ambitie is groot!”