Tringend naar een schonere stad  

TringTring is een koeriersdienst die het op de Hollandse manier aanpakt; met de (bak)fiets!
17-07-2017 - door Redactie
Tring Tring bezorgt pakketjes uitsluitend op de fiets

Tringers bezorgen pakketjes uitsluitend op de fiets. Voor een schonere en stillere stad! | Foto via TringTring

TringTring is een koeriersdienst. Maar niet zomaar eentje. Ze halen bij lokale voedselproducenten in de stad bestellingen op en brengen het naar de plek van bestemming, en dat altijd op de fiets!

Een schonere en stillere stad

Wist je dat restaurants, cafe's en hotels gemiddeld 6 leveringen per dag krijgen? Dat zijn ontzettend veel busjes die door de stad manoeuvreren om overal bij te kunnen komen. TringTring pakt dit anders aan en organiseert het groen, met een vloot van bakfietsen! De Tringers fietsen bestellingen van lokale voedselproducenten naar desbetreffende horeca.

In de bakfiets kan zo'n 125kg en als dat te weinig is, dan worden er gewoon 2 bakfietsen in gezet. Op dit moment werkt TringTring in Amsterdam en Utrecht maar er zijn plannen om verder uit te breiden. Door de leveringen op de fiets te vervoeren maakt TringTring de stad schoner en stiller. En dat is hard nodig want het aantal bezorgbusjes neemt toe, bijvoorbeeld ook door al het online shoppen. En dat heeft een groot effect op ons milieu.

Fietsen maakt gelukkig

Hoe meer mensen pakketjes vervoeren op de fiets hoe schoner de stad wordt! En dus kan ook jij je aanmelden als Tringer. Niet alleen goed voor je portemonnee maar ook voor je welzijn, want wist je dat Nederlanders zo gelukkig zijn omdat ze zoveel fietsen?

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.