Sociaal

Trends in de wereld van duurzaam ondernemen #4: Vluchtelingen op weg helpen 

18-10-2016

Vandaag uitgelicht, trend nummer 4: Er kwamen ontzettend veel Wereldprijsaanmeldingen binnen die zich richten op het helpen van vluchtelingen.

Grotere kans op een baan

Het vluchtelingendebat is een tricky onderwerp, waarbij emoties hoog oplaaien en Nederlanders te vaak recht tegenover elkaar staat. We zijn dan ook erg blij dat een aantal Wereldprijs-projecten de kwestie zó positief benadert. Neem bijvoorbeeld Refugee Start Force, een netwerk-platform waar vluchtelingen contact kunnen leggen met Nederlandse vakgenoten. Zo integreren vluchtelingen sneller in de Nederlandse samenleving én groeit de kans op een baan aanzienlijk. Mooi!

Vluchtelingen van nu zijn onze medeburgers van morgen

Ook Takecarebnb lichten we graag uit. Vluchtelingen logeren tijdelijk bij gastgezinnen, dit om de inclusieve samenleving te bevorderen. De achterliggende gedachte is misschien wel net zo mooi: Vluchtelingen van nu zijn onze medeburgers van morgen. Hoe wij in Nederland vluchtelingen welkom heten en hoe we ze opvangen bepaalt voor een groot deel watvoor type maatschappij we in de toekomst krijgen. Hear, hear!

 

The Dutch Dream

Het laatste project dat we in het zonnetje zetten is Makers Unite. Dit project ontdekt talenten van vluchtelingen en verbindt hen met banen en opleidingen in een uniek makersprogramma voor duurzame producten. Hiermee creëren ze positieve impact op de levens van nieuwkomers én lokale inwoners. Dubbel impact én zo worden de dromen van nieuwkomers realiteit in een nieuw land. Belief in the Dutch Dream!