Eten en drinken
Duurzaam ondernemen
Zero waste

Too Good To Go: voorkomt verspilling en helpt lokale ondernemers 

Via Too Good To Go koop je (overtollig) eten tegen een gereduceerde prijs én steun je lokale ondernemers die nu gedwongen gesloten zijn.
25-06-2018 - door Milou
Too Good To Go

Ga voedselverspilling tegen met de smakelijke Magic Box van Too Good To Go

Too Good To Go is een app waarmee je (overtollig) eten kan kopen van restaurants, bakkerijen en supermarkten tegen een gereduceerde prijs. Je bestelt en betaalt via de app en haalt het eten zelf op.

Vanwege de coronamaatregelen komt er nu nog een optie bij. Met de functie 'Steun lokaal - Afhalen zo voor elkaar' kun je gerechten bestellen bij restaurants die gedwongen gesloten zijn. Met deze oplossing kunnen restaurants gerechten blijven bereiden en kunnen klanten, met hulp van de app, veilig en snel afhalen.

Van buffetrestaurant naar business

Joost - countrymanager van Too Good To Go Nederland - vertelt ons dat ze van oorsprong een Deens bedrijf zijn. Too Good To Go werd eind eind 2015 opgericht door een groepje vrienden. Ze zaten in een buffetrestaurant en zagen tot hun verbazing dat het eten van het buffet in de vuilnisbak werd gekieperd. Niet omdat het niet meer goed was, maar simpelweg omdat het de volgende dag niet meer als vers verkocht kon worden. Ze lanceerden To Good To Go, inmiddels 's werelds grootste app tegen voedselverspilling die al in acht landen actief is. 

Too Good To Go's magic box

In januari 2018 is Too Good To Go gestart in Amsterdam, met 25 partners. Inmiddels zijn er in Nederland al meer dan 250 food-ondernemers uit vijf steden bij aangesloten. Ondernemers weten van tevoren niet wát ze over hebben, maar vaak wel dát ze iets over hebben. En daarom koop je via de app een Magic Box. Het is dus een verrassing wat je krijgt, perfect om nieuwe dingen te proeven! Op dit moment kun je in de app bepaalde categorieën aan- of uitzetten. Zo kun je bijvoorbeeld alleen het aanbod van restaurants zien, of alleen dat van bakkerijen in de buurt. Na de zomer van 2018 wordt het ook mogelijk om dieetvoorkeuren op te geven.

Too Good To GoAls consument koop je een Magic Box, altijd een verrassing wat je krijgt dus!

Bíjna onhaalbaar

Too Good To Go's tip voor ondernemende mensen die ook iets goeds willen doen? 'Denk goed na over je missie en waar je naar streeft, zorg ervoor dat het bijna onhaalbaar is. Als je zorgt dat je missie ook toegevoegde waarde heeft in de regio waar je actief bent, moet je alleen nog zorgen dat je je niet van deze missie laat wegslaan door mensen om je heen die nog vast zitten in de gedachte dat alleen geld waarde heeft op deze wereld.'

Een win-win-win situatie

Bij Too Good to Go dromen ze van een wereld waarin al het voedsel dat wordt geproduceerd ook wordt gegeten, en niet verspild zoals nu nog in grote hoeveelheden gebeurt. 'Dat is een win-win-win situatie, voor consumenten en ondernemers maar vooral voor het milieu. Ondernemers verdienen extra aan wat voorheen verspild werd, consumenten krijgen een goede maaltijd voor een verlaagde prijs en het milieu wordt aanzienlijk minder beïnvloed.'

Steun lokaal

Met de nieuwe (tijdelijke) functie ‘Steun lokaal’ kunnen lokale ondernemers via de app afhaalmaaltijden tegen de normale prijs verkopen. Het reguliere aanbod van onverkochte producten is dus nu dus deels vervangen door verse maaltijden. Joost vertelt dat ze dit initiatief zijn gestart omdat ze graag iets terug wilden doen voor de ondernemers die de afgelopen jaren streden tegen voedselverspilling. Zo loodst Too Good To Go ondernemers door deze lastige tijd. Kan jouw onderneming hun hulp goed gebruiken? Meld je dan hier aan.

Naast de introductie van de nieuwe functie blijft Too Good To Go ook nog zo veel mogelijk eten reden. Joost vertelt dat voor sommige ondernemers de Magic Box nu juist de manier is om hun hoofd boven water te houden.

Ik wil nog meer voedsel redden!

Kun je niet wachten om op nog meer (lekkere) manieren voedsel te redden? Kijk dan eens naar de maaltijdboxen van Instock. Deze boxen bevatten basisproducten van goede kwaliteit, zoals brood en groenten, en worden in Amsterdam aan je deur bezorgd.

Ook via één van deze apps kun je voedsel redden vanaf je bank in de woonkamer. Met Thuisafgehaald kun je bijvoorbeeld maaltijden brengen of afhalen bij buurtbewoners. Fijn voor je buurman met een cruciaal beroep die weinig tijd heeft om te koken, of voor je buurvrouw op leeftijd die liever de deur niet uit gaat om boodschappen te doen.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!