Lifestyle

Tips voor een duurzame babykamer 

De babykamer: met deze tips maak je er een duurzame plek van!
21-11-2018
Foto: Poppy to Pumpkin

Foto: Poppy to Pumpkin

De babykamer is de kamer van het huis die waarschijnlijk met de grootste liefde en aandacht wordt ingericht. Het is de kamer waar toekomstige ouders dromen over hun kindje en waar zorgvuldig wordt nagedacht over alles wat de kleine nodig heeft. Van een snoezig ledikantje tot warm beddengoed, van een stevige commode tot een zachte knuffel. Met deze tips creëer je een duurzame babykamer.

Een frisse start

Je wilt de babykamer natuurlijk ruim voor de geboorte klaar hebben. Houd er rekening mee dat een nieuwe vloer of kleur op de muur veel giftige gassen kunnen veroorzaken. Kies de materialen die je gaat gebruiken dus zorgvuldig en lucht de kamer goed voor de kleine er voor het eerst gaat slapen. Mommy Paint verkoopt duurzame verf in kleuren die speciaal zijn samengesteld voor de babykamer. Deze verf is vriendelijk voor mens en milieu. Je mag zelfs met deze verf aan de slag als je zwanger bent, al willen we dat natuurlijk niet teveel aanmoedigen.

Foto: Mommy Paint door Poppy to Pumpkin

Kleine dutjes

Wist je dat een baby in de eerste maanden gemiddeld 12 tot 18 uur slaap per etmaal nodig heeft? Gelukkig zijn er zelfs voor de allerkleinsten duurzame bedjes, beddengoed en pyjama’s om deze uurtjes zo fijn mogelijk te maken. Zo heeft Hussh Cradles allerlei hangwiegjes van biologisch katoen. Het wiegen en veren lijkt een beetje op de bewegingen die je baby voelde in de baarmoeder. Daardoor valt je kindje makkelijker in slaap.

 

Bednest door Poppy to Pumpkin

Past een ledikantje meer bij jou? Bednest verkoopt een (reis)wieg, co-sleeper en mozesmand in één. Je kunt een Bednest trouwens ook huren in plaats van kopen. Voor duurzaam beddengoed kan je terecht bij GreenJump en voor leuke babypyjama’s kan je kijken bij De Kleine Vogelaar. 

Muziekdoosjes en mobiles

Baby’s kunnen echt genieten van muziek. Dat zie je al als je voor ze zingt en klapt. Zingen stimuleert de spraak- en taalontwikkeling en een lief slaapliedje kan er voor zorgen dat jouw baby sneller in slaap valt. Kortom: muziekdoosjes en mobiles kunnen helpen om jouw baby te laten ontspannen. Toverboom heeft allerlei kleurrijke en muzikale mobiles. Bij De Kleine Vogelaar vindt je allerlei muziekdoosjes in de vormen van dieren. Alle producten zijn eerlijk en duurzaam geproduceerd onder goede arbeidsomstandigheden.

 

Foto door Poppy to Pumpkin

DIY

Je kunt ervoor kiezen om alles nieuw te kopen maar er zijn ook een hoop tweedehands babyspullen te vinden. Op Marktplaats staan allerlei handige spullen en op Pinterest staan weer allemaal inspirerende ideeën om ze op te frissen. Als je een beetje handig bent kan je ook zelf dingen in elkaar timmeren. Zo kan je bijvoorbeeld je eigen babygym creëren of een kledingrekje maken van een mooi stuk hout. 

Inspiratie

Wil je juist wat meer advies bij het inrichten van de babykamer? Annemarie Federer, beter bekend als de Duurzame Kinderkamerstylist, kan je ook een handje helpen. Ze biedt verschillende pakketjes aan, van het helpen bij kleuradvies en het maken van een moodboard tot het volledig inrichten van de kamer. De al gestylde kamertjes beloven veel goeds! Ook kun je je abonneren op Poppy to Pumpkin, een zwangerschapskalender boordevol leuke blogs en tips.

Wil je meer tips? Check dan ook deze blogs: