Terug naar de natuur met dit zelfgebouwde droomhuis 

Fotograaf Nick Olsen en designer Lilah Horwitz besloten hun droom na te jagen. Een zelfgebouwd huisje in de bergen.
18-05-2016 - door Redactie
Nick en Lilah bouwden een huisje in de bergen voor 450 euro

Nick en Lilah genieten in hun huisje

Stoppen met je baan en op zoek gaan naar iets waar je écht gelukkig van wordt. Het is voor veel mensen een lastige opgave. Zeker als je droom een beetje... onconventioneel is. Toch besloten fotograaf Nick Olsen en designer Lilah Horwitz hun droom na te jagen: een huis bouwen in de bergen. Voor minder dan 450 euro. Slik.

Daar boven op de berg...

Een huisje bouwen in de bergen is al geen gemakkelijke opgave en zeker niet als je maar 450 euro te besteden hebt. Toch is het Nick en Lilah gelukt. Met genoeg garage sales, een verlaten schuurtje en wat creatieve oplossingen hebben ze hun eigen huisje op de bergen gemaakt in West Virginia. De voorkant is volledig van afgedankte ramen gemaakt, om zo een adembenemend uitzicht te creëren. Het huisje dient overigens niet als woonhuis, de wintermaanden in West Virginia zijn namelijk behoorlijk koud. Maar het uitzicht vergoed veel. In onderstaande video nemen Nick Olsen en Lilah Horwitz je mee naar hun droomhuis.

Bijzondere huisjes, bijzonder wonen

Een huisje maken van afgedankte ramen is knap, maar natuurlijk niet voor iedereen weggelegd. Er zijn meerdere trends op het gebied van huizen. Zit er iets voor jou bij?

  • Klein wonen is opeens heel groot. De Tiny House Movement rukt op! Terug naar de basis, maar wel alles wat je nodig hebt.
  • Huizen die het radicaal anders doen, die zelfs energie opwekken! Denk aan de Sustainer Homes.
  • Hele dorpen die het radicaal anders doen, zogenaamde ecodorpen of -wijken. We interviewden Arne Broekhoven, inwoner van ecowijk IEWAN in Nijmegen. Hij vertelt je alles wat je moet weten over het wonen in een ecodorp.
Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.