Duurzaam ondernemen

Sweet Heroes in finale Bijenkorf wedstrijd 

Het is een droom die uitkomt, slechts anderhalf jaar na je start als duurzame ondernemer worden je producten verkocht door De Bijenkorf.
01-03-2017 - door Maartje
Sweet Heroes in de Bijenkorf Rotterdam

Sweet Heroes in de Bijenkorf Rotterdam

Voor Els Veltkamp van Sweet Heroes lijkt een droom uit te komen. Haar duurzaam geproduceerde knuffelpoppen, de Sweet Heroes, staan in de finale van de 'A She Story'-wedstrijd van de Bijenkorf. 's Lands grootste warenhuis geeft hiermee ondenemende vrouwen de kans om hun product in haar winkels te verkopen.

Sweet Heroes heeft de lokale verkiezing van de Bijenkorf Rotterdam gewonnen en is tot 8 maart opgenomen in het assortiment. Els: ‘’Ik ben heel dat de Bijenkorf Rotterdam koos voor een winnaar die én fairtrade én ecologisch verantwoord produceert. We zijn het enige kindermerk in de finale van ‘A She Story’ én de enige onderneming die de opbrengst direct weer investeert in haar productieketen.’’

En nu de hoofdprijs!

Els dingt als lokale winnares mee naar de landelijke ‘A She Story’-titel. Hierbij beslist een jury en het aantal publieksstemmen of de Rotterdamse Sweet Heroes te koop zullen zijn via de website van de Bijenkorf. En dat is voor een startende, sociaal ondernemer wel een héle mooie prijs. Je kunt Els helpen de prijs in de wacht te slepen door het onderstaande filmpje te liken op YouTube.

Wat zijn Sweet Heroes?

Sweet Heroes zijn zachte knuffelpoppen waar je zelf op kunt tekenen met speciale, ecologische stiften. Je kunt ze steeds veranderen, want na een wasbeurt zijn ze weer wit. De poppen van ecologisch katoen worden fairtrade geproduceerd in Nepal. Daarmee helpt Stichting My World, die de Sweet Heroes produceert, mensen in Nepal aan een eerlijk inkomen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!