Speeddaten met asielkatten in Amsterdam 

Op zoek naar ‘the One’? Wie weet vind je wel een match op de speeddate-dag.
09-11-2016 - door Marly
Kat en baas hebben elkaar gevonden tijdens de speeddate middag in het Amsterdams Asiel

Kelly en Grover hebben elkaar gevonden. Bron: Vice

In Nederland, maar ook in heel de wereld, wachten er miljoenen katten op een fijn nieuw baasje. Overvolle asielen worden een steeds groter probleem.

Vier studenten van het MBO college in Hilversum bedachten daarom een heuse speeddate dag. En ruim 2000 mensen zagen zo’n afspraakje met een poes wel zitten. Uiteindelijk kregen 86 zenuwachtige deelnemers de kans om hun ware match te vinden in het dierenasiel van Amsterdam.

De ware (poezen)Jacob

Onder het genot van een broodje tonijn (voor de ietwat zenuwachtige bezoeker) en een zalm-mousse (voor de katten) konden de deelnemers (kat en mens) aan elkaar wennen in sessies van steeds 10 minuten. Eén persoon werd in die tien minuten steeds aan 3 katten gekoppeld. Na afloop mochten de potentiele baasjes aangeven welk katje hun hart gestolen had. Maar, was er vanuit de kat zelf geen match, dan was er ook echt geen match; het beestje zelf moet zich natuurlijk wel fijn voelen bij een potentiele nieuwe baas.

Anne-Sofie, Daniel en kat Russel. Bron: Vice

De Dierenopvang Amsterdam is van plan om dit soort speeddates vaker te gaan organiseren. Houd hun website dus in de gaten. Kun je niet zo lang wachten? Kijk dan alvast naar alle diertjes die een nieuw baasje zoeken. We schreven ook al eerder over katten. Fotograaf Casey maakt prachtige portretten van blinde katten om aandacht voor ze te vragen.

Profile picture for user Marly_emily@hotmail.com
Marly
Auteur
Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?