Sociaal

Sound of Change is een recordlabel voor daklozen 

Kende jij dit bijzondere initiatief al?
15-05-2017
Sound of Change

Je bent vast wel een keer even stil blijven staan bij een mooi optreden van een straatmuzikant. Misschien heb je zelfs wel eens gewenst dat je die bijzondere klanken mee naar kon nemen naar huis om te delen met anderen. De oprichters van het recordlabel Hungry Boys hebben vanuit die gedachte een speciaal recordlabel opgericht voor daklozen: Sound of Change. Dit label geeft straatmuzikanten de kans om hun muziek in de studio op te nemen. Zo kunnen zij hun muziek delen met mensen over de hele wereld en tegelijkertijd hun (financiële) situatie verbeteren. Kende jij dit label al?

Sound of Change

Volgens Vlad Sitnikov, creatieve directeur van het recordlabel Hungy Boys, zijn er enorm veel geweldige straatmuzikanten. Met Sound of Change helpt hij deze talenten om hun muziek op te nemen in een professionele omgeving en vervolgens te delen met een wereldwijd publiek. Zo wordt hun unieke geluid gedeeld met muzielliefhebbers en genereren ze tegelijkertijd meer inkomen. Sound of Change helpt zo niet alleen daklozen, maar stimuleert ook jonge producers en directors om hun talent te laten zien. Bijvoorbeeld door een mooi album in elkaar te draaien of een korte documentaire te maken over de muzikanten. Het recordlabel is vorig jaar gestart met drie straatmuzikanten uit Moskou, Mardrid en Amsterdam die in hun eigen stad een nummer opnamen. Jij kunt het recordlabel helpen door nieuwe talenten aan te dragen.

Hoe het werkt

Iedereen kan videos uploaden van een straatmuzikant en die op de site van Sound of Change zetten. Bij de video kan je de informatie en locatie van de muzikant toevoegen. Zo kunnen alle veelbelovende straatmuzikanten in kaart worden gebracht en via social media gedeeld worden met de hashtag: #soundofchange. Als het recordlabel enthousiast is, zullen zij producers en andere partners zoeken om er voor te zorgen dat de muzikant de kans krijgt om zijn of haar muziek in de dichtstbijzijnde studio op te nemen. De muziek zal vervolgens worden gereleased via verschillende download- en streamingwebsites zoals iTunes, Spotify en Google Play. Alle opbrengsten van de nummers komen bij de muzikanten terecht.

Ontdek een nieuw talent

Ken jij toevallig een getalenteerde dakloze straatmuzikant en wil je hem of haar een handje helpen? Stuur dan een filmpje in via de website. Het zou niet de eerste artiest zijn die van de straat wordt geplukt en een glansrijke toekomst tegemoet gaat. Zo groeide de Engelse Benjamin Clementine (te zien in de onderstaande video) op in Londen waar hij op straat belandde. Hij verruilde deze regenachtige stad voor Parijs waar hij rondzwierf en als straatmuzikant (door een ander label) werd ontdekt in een metro. Inmiddels treedt hij over de hele wereld op en staat hij over een paar weken zelfs op Down The Rabbit Hole Festival in Beuningen!

Wil jij meer weten over Sound of Change? Klik dan hier voor de site, de kaart met muzikanten of Facebookpagina.