Lifestyle

Smeren voor kerels 

Omdat ook de mannenhuid liefde, aandacht en hydraterende crème verdient.
06-10-2017 - door Maartje
Kaerel skincare

Scheercrème en hoogstens wat aftershave. Daar moest de mannenhuid het mee doen. Waar wij vrouwen al decennia lang smeren met ezelinnemelk, Nivea of, godbetert, Oil of Olaz bleef de mannenhuid onverzorgd achter. In deze tijd van barbiers en 'man buns' is dit natuurlijk achterhaald en dan ben je blij dat Kaerel fijne producten biedt.

Onlangs deelden we al het verhaal van het Nederlandse Naïf dat natuurlijke verzorgingsproducten maakt voor vrouwen en baby's. Ook Esther Keddeman zag dat er behoefte was aan natuurlijke huidverzorging, zo begon ze enkele jaren geleden het babyverzorgingsmerk Petit Jolie en lanceerde ze deze zomer een natuurlijke verzorgingslijn voor mannen: Kaerel Skincare.

Eerlijk verhaal over verzorging

"Ik ben Kaerel gestart omdat ik wel overal natuurlijke verzorgingsproducten voor vrouwen en kinderen tegenkwam maar niet voor mannen. Ik geloof dat we eerlijker en opener moeten communiceren over verzorgingsproducten en dat we weten waar ingrediënten vandaan komen en wat ze doen voor je huid en lichaam. Wat je op je huid smeert wordt opgenomen in je lichaam maar wat deze ingredienten vervolgens doen weten we vaak niet. Dat vind ik dus gek." vertelt Esther.

Kaerel Skincare De producten van Kaerel zijn 'crap free'

Esther noemt de producten van Kaerel dan ook 'crap free'. Zo bevatten ze geen paraffine, parabenen of SLS maar bestaan ze uit natuurlijke, veelal biologische, ingredienten. Leuke extra, de producten zijn ook nog veganistisch en worden in Duitsland gemaakt. Lekker dichtbij, dus met de transportkilometers zit het ook wel goed.

Biologisch versus natuurlijk

De verzorgingsproducten van Kaerel mogen wel 'natuurlijk' worden genoemd maar niet 'biologisch'. Esther: "De termen natuurlijk en biologisch worden veel door elkaar gebruikt maar het verschil is groot. Zo mag je een verzorgingsproduct alleen biologisch noemen als alle ingredienten biologisch en onbewerkt zijn. Best lastig als je bedenkt dat water bijvoorbeeld niet als een biologisch ingredient wordt gezien."

Keerel heeft nu drie verzorgingsproducten maar als het aan Esther ligt wordt dit snel uitgebreid met een baardolie, een deodorant en een haargel. De producten zijn allemaal door mannen getest en de gebruiker zijn enthousiast. "Het is fijn om te merken dat de testpanels goed hun werk hebben gedaan!" aldus een trotse Esther.

De producten van Kaerel Skincare kosten tussen de €8 en €19 en zijn hier te koop.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!