Mensenrechten
Mode
Duurzaam ondernemen

Shop met korting tijdens de Week van het Leefbaar Loon 

Tijdens de Week van het Leefbaar Loon vragen we aandacht voor het belang van leefbaar loon in de kledingindustrie.
06-02-2017 - door Maartje
Week van het Leefbaar Loon

Wintervacht jassen van wollen dekens Foto: Renee de Groot

Onze Voor de Wereld van Morgen-community heeft meerdere leden die een duurzaam kledingbedrijf zijn begonnen. Mooie kleding gemaakt van duurzame materialen door mensen die hier een leefbaar loon voor hebben ontvangen. Tijdens de Week van het Leefbaar Loon van 6 t/m 12 februari zetten VDWVM en ASN Bank deze ondernemers in het zonnetje en kun jij met korting kleding kopen in hun webshops!

ASN Bank, de initiator van Voor de Wereld van Morgen, zet zich in voor een leefbaar loon voor productiemedewerkers in de kledingindustrie. Een leefbaar loon stelt arbeiders in staat te voorzien in de basisbehoeften van zichzelf en hun gezin. Met een leefbaar loon hebben mensen genoeg geld voor voeding, kleding, huisvesting, onderwijs en zorg.

Helaas betalen veel kledingbedrijven hun arbeiders minder dan een leefbaar loon en daar willen we iets aan doen. Als consument kun je hieraan bijdragen door je kleding te kopen bij ondernemers die hun mensen wél een leefbaar loon betalen. Zoals de onderstaande ondernemers uit de VDWVM-community!

Afriek

Afriek is een kleurrijk modelabel dat Nederlands ontwerp samenbrengt met de creativiteit en het vakmanschap van kleermakers in Rwanda. De mannen- en vrouwencollectie van Afriek wordt voornamelijk gemaakt met Afrikaanse printstoffen die ze op lokale markten kopen. De kleding wordt vervolgens lokaal geproduceerd door vakmensen die hier een goed, leefbaar loon voor krijgen.

Je ontvangt nu 15% korting in de webshop van Afriek met code ASN15

 

Zazu Amsterdam

Ben je op zoek naar een warm vest of lekker wollen trui dan kun je in de webshop van Zazu Amsterdam je hart ophalen. Na een carriere in de advocatuur gooide Marieke Andringa het roer om en startte Zazu Amsterdam. Ze verkoopt stijlvolle vrouwenkleding van merino en alpaca wol die door vrouwen in Ecuador wordt geproduceerd. Ze ontvangen hiervoor een loon dat 5x hoger is dan het minimumloon in het land.

Je ontvangt nu 15% korting in de webshop van Zazu Amsterdam met code LEEFBAAR

 

Wintervacht

In de jassen en accessoires van ontwerpers Yoni van Orsouw en Manon van Hoeckel blijf je lekker warm. Deze zijn namelijk gemaakt van oude wollen dekens en gordijnen en zien er super stijlvol uit. De kleding wordt geproduceerd in Nederland in sociale werkplaatsen dus je weet dat het onder goede omstandigheden is geproduceerd.

Je ontvangt nu 15% korting op de accessoires met code Week_van_de_Leefbaar_Loon en 20% korting op de jassen in de webshop van Wintervacht met code Week_van_de_Leefbaar_Loon_2017

 

Granny’s Finest

De modebewuste accessoires van Granny's Finest worden ontworpen door jong design talent en gebreid door Nederlandse senioren die hiervoor wekelijks bijeenkomen in lokale handwerkclubs. De wollen items van Granny's zijn allemaal voorzien van een persoonlijke boodschap van de maker dus je weet precies wie je fijne muts of wanten heeft gemaakt!

Je ontvangt nu 20% korting in de webshop van Granny's Finest met code ASNlovesGF

 

Baby Verh!p

De kleding van Baby Verh!p is gemaakt van 100% biologisch katoen door producenten die GOTS gecertificeerd zijn. Deze certificerting houdt ook rekening met arbeidsomstandigheden dus de kleding wordt ook verantwoord geproduceerd. Verder heeft ondernemer Brendy het "Geef het door!”-concept ontwikkeld dat ouders actief stimuleert de te klein geworden kleding door te geven aan andere baby's.

Je ontvangt nu 15% korting in de webshop van Baby Verh!p met code leefbaarloon

 

ASN Bank zet zich in voor een eerlijke kledingindustrie waar werknemers een leefbaar loon betaald krijgen. 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!