Seepje Vloeibaar maakt eerlijk wassen nog gemakkelijker 

20-04-2015

De jongens achter Seepje wrijven de slaap nog uit hun ogen, als wij ze een aantal vragen stellen. Jasper en Melvin hebben net een spetterende lancering achter de rug van hun nieuwste product: Seepje Vloeibaar. Dit nieuwe wasmiddel moet het nog gemakkelijker maken om eerlijk te wassen zonder dubieuze chemicaliën te gebruiken.

De jonge ondernemers hadden niets met wassen, totdat ze hoorden van de schillen van de vrucht van de Sapindus Mukorossiboom. Vrouwen in Nepal wassen hun kleren en zichzelf met de natuurlijke zeep die vrijkomt als de schillen in contact komen met water. De zeep is hypoallergeen en wast net zo schoon en fris als andere wasmiddelen.  “Daar moeten we iets mee”, dachten Jasper en Melvin. Ze ontwikkelden het eerste Seepje product: een zakje met de schillen.

Dat was mooi, natuurlijk. Ze ontdekten echter al snel dat er meer nodig is om het grote publiek te bereiken. Ze moesten hun product simpeler maken. Oftewel: een vloeibare versie die gemakkelijk in de wasmachine kan.

Seepje deed  mee met de ASN Bank Wereldprijs om Seepje Vloeibaar mogelijk te maken en haalde zelfs de finale, maar greep net naast de prijs van €10.000. Jasper en Melvin wisten echter wel €10.000 euro bij elkaar te sprokkelen met crowdfunding. Dankzij de crowdfunding is hun droom alsnog in vervulling gegaan.

Dat is echter geen reden voor de jongens om nu achterover te leunen. Wij vroegen hen het (schoongewassen) hemd van het lijf over hun volgende stappen.

Wat is jullie nieuwe doel?

Na de crowdfundingscampagne hebben we onze pijlen gericht op het lanceren van de nieuwe, vloeibare Seepjes. Dat heeft even geduurd, maar we hebben er voor gezorgd dat ze het wachten waard zijn! Nu willen we Seepje als merk bekender maken zodat steeds meer mensen samen met ons de wereld schoner en mooier kunnen wassen. Want hoe meer mensen met Seepje wassen, hoe meer we samen kunnen betekenen voor mens en milieu!

Wat was het grootste obstakel dat jullie moesten overwinnen?

Het grootste obstakel was het volledig plantaardig krijgen van onze wasmiddelen. Voor ons was het heel belangrijk om dat obstakel uit de weg te ruimen. Op een gegeven moment was ons wasmiddel voor 99,9% plantaardig. Er moest alleen nog een klein drupje synthetisch conserveermiddel bij. We hebben er toen toch voor gekozen om iedereen nog even te laten wachten, zodat onze wasdokter met een innovatieve plantaardige oplossing kon komen. En dat is gelukt. Seepje 'vrij en blij geur' en Seepje 'vers geperste lente geur' zijn nu 100% plantaardig én langdurig houdbaar.

Wat is er eigenlijk mis met gewone wasmiddelen?

Veel wasmiddelen gebruiken ingrediënten op basis van aardolie. Seepje is 100% plantaardig. Het is dus volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen. Wij wassen eerlijk, met een positieve impact op de werk- en leefomstandigheden van de mensen in Nepal. En de Waskanjers van Siza, dat zijn mensen met een verstandelijke en/of lichamelijk beperking, helpen bij het productieproces in Nederland.

Is Seepje schaalbaar? Ik bedoel: zouden jullie bijvoorbeeld alle Albert Heijns kunnen voorzien van wasmiddel?

De Sapindus bomen, waarvan de schilletjes van de vruchten de basis vormen voor al onze producten, groeien in overvloed rondom het Himalaya gebied. We zouden op basis daarvan alle supermarkten in Nederland kunnen voorzien van plantaardig en eerlijk wasmiddel. Wel willen we ervoor zorgen dat wanneer we dat doen, dit wordt gesteund door genoeg Seepje Fans. Daarom gaan we ons focussen op het goed en veelvuldig vertellen van ons verhaal!

Waar kan ik Seepje Vloeibaar bestellen?

Je kunt de verschillende Seepje producten bestellen via onze website: www.seepje.nl

Ook liggen de nieuwe vloeibare Seepjes bij de WAAR winkels en een aantal andere verkooppunten. Binnenkort zullen de vloeibare Seepjes verkrijgbaar zijn bij zo goed als alle 200 verkooppunten van Seepje, van bijvoorbeeld Marqt, Wereldwinkel en Ekoplaza. Welke dit precies zijn kun je ook zien op onze website!

Steun Seepje: geef ze een hartje en blijf op de hoogte.