Schrijf een brief aan je toekomstige zelf! 

30-12-2016

Afbeelding: Pixabay

De jaarwisseling is een mooie gelegenheid om te reflecteren op je leven. Het is een moment waarop je terug kunt blikken naar de bijzondere momenten die je dit jaar hebt beleefd. Een moment om even stil te staan bij waar je nu bent en waar je graag naartoe wilt. Een moment waarop je hoopvol vooruit kunt kijken en nieuwe doelen kunt stellen. Bijvoorbeeld om je (geadopteerde) oma vaker post te sturen,  nieuwe vrienden te maken of een baan te vinden die (beter) bij je past.  

Ben jij iemand die de graag even stil staat in deze drukke dagen? Dan kunnen deze tips je misschien helpen om er een nostalgisch en speciaal momentje van te maken. 

Blader door je herinneringen

Het afgelopen jaar heb je waarschijnlijk een boel foto’s gemaakt. Het kan heel bijzonder zijn om een momentje in te lassen om deze foto’s nog eens goed te bekijken. Je zult zien dat er dit jaar een hoop gebeurd is wat je alweer vergeten was. Bovendien is de kans groot dat je alleen foto’s hebt gemaakt van alle fijne en euforische momenten. Het kan je energie geven om deze leuke momenten terug te zien.

 

Schrijf een brief aan toekomstige zelf 

Een brief is een mooie manier om gedachten te vangen en te bewaren. Door je gedachten, herinneringen en plannen op te schrijven maak je ze tastbaar en helder. Er is bestaat zelfs een site waarmee je een brief kunt sturen aan je toekomstige zelf: A Letter To My Future Self. Het werkt heel simpel: je schrijft een brief aan jezelf, voert je e-mailadres in en kiest zelf een datum waarop je de brief wilt ontvangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een week, een maand, een jaar, of zelfs tien jaar!

Je bericht wordt gecodeerd opgeslagen op de server van de site. De makers kunnen niet zien wat je geschreven hebt, dus je kunt schrijven wat je wilt zonder dat iemand daar over oordeelt. Je kunt zelf kiezen hoe je de site wilt gebruiken. Zo zou je bijvoorbeeld maandelijks korte motivatiebrief kunnen sturen naar jezelf, of een gedetailleerde brief kunnen schrijven over wat je nu bezig houdt en die aan je toekomstige zelf kunnen sturen. De kans is groot dat je het vergeet, en je komend jaar opeens een wel heel bijzonder mailtje ontvangt.

 

Maak een tijdscapsule

Een leuke en originele manier om even stil te staan bij het nu is om een tijdscapsule te maken. Zo kan je bijvoorbeeld samen met een stel vrienden, je gezin of familie een mooie doos of fles uitzoeken waar iedereen een paar dingen in mag stoppen. Bijvoorbeeld een brief, een foto, een volgeschoten wegwerpcamera,  een CD met al jullie lievelingsnummers of iets anders moois. Deze kan je vervolgens op een plekje in je huis verstoppen (liefst op een plek waar je het vergeet) en in je agenda van volgend jaar een datum prikken waarop je hem samen weer opent. 

Geef jouw doelen een plek

Heb jij nieuwe doelen voor het komende jaar? Dan kan het helpen om deze in een lijstje op te schrijven en op een plek in het zicht te hangen. Zo word je er regelmatig aan herinnerd en is de kans groter dat je er echt mee aan de slag gaat.