Schoner dan schoon met één natuurlijk product 

Milieubewust fris en schoon, met maar één middeltje
19-02-2016 - door Dine
Ik haalde gelijk 2 kilo bij De Tuinen, genoeg voor het hele team!

Ik haalde gelijk 2 kilo bij De Tuinen, genoeg voor het hele team!

Steeds als ik het internet afstruinde voor nieuwe weetjes kwam ik Baking Soda tegen. In Nederland heet het zuiveringszout en is goed voor allemaal wondertjes. Toen ik het de zoveelste keer tegenkwam besloot ik te onderzoeken waarom dit nu zo een magisch middeltje is.

Vieze luchtjes

Eigenlijk kun je baking soda voor alles gebruiken wat stinkt. Denk aan je hardloopschoenen, je prullenbak of een kledingkast, auto of koelkast met een muffe geur. Strooi er wat van het poeder op of in zodat de geurtjes weggaan. Als het niet meer nodig is, kun je het in je doucheputje gooien om te ontstoppen. Dubbel winst! Denk ook aan de kattenbak: strooi het onder het grit, zodat hij minder stinkt. Haal je neus eens op? Lekker hè!

Spik en span

Baking soda werkt ook als een veilig en effectief schuurmiddel voor alles wat je maar kan schuren. Denk aan alles in de keuken (muur, voegen, aanrecht, wasbak), de badkamer (bad, douche, douchegordijn) en je keukengerei (pannen, magnetron, oven). Je hoeft alleen een beetje baking soda op een natte spons of doekje te strooien, goed na te spoelen met water en droog te wrijven.

Jezelf laten stralen

Baking soda staat ook bekend om het goedkoop bleken van je tanden. Als je het mengt met vers limoen of citroensap, en het daar eens per maand mee poetst, zou je al verschil moeten zien. Pas op dat je het niet te vaak doet! Dat kan slecht zijn voor je tanden. Verder kan je het mengen met water voor een lekkere scrub of als after-sun of er je mond mee spoelen.

Baksoda om te bakken

... Maar je kunt er ook mee bakken natuurlijk ;-) Als je even geen gist in huis hebt is baking soda ideaal. Pas wel op dat je geen 'gewone' schoonmaak soda gebruikt. Baking soda zorgt er voor dat deeg kan rijzen, maar is in tegenstelling tot gist smaakloos. De Groene Meisjes gebruikten het voor hun falafel uit de oven.

Lees voor meer schoonmaaktips met natuurproducten de vier tips van Kathelijn, of haar blog over zelf natuurlijke lippenbalsem maken. Voor meer tips met Baking Soda, heeft HetKanWel een fantastisch artikel geschreven.

Profile picture for user dine2401@hotmail.com
Dine
Auteur
23-jarige Haarlemse wil het liefst afval, dierproeven en de bio-industrie de wereld uit helpen. Ik ben dagelijks bezig met plantaardig eten en minimalisme en ik ben super gek op hondjes.