Rolling to the river 

Dat een goed idee niet ingewikkeld hoeft te zijn bewijst de Hippo Roller. Inmiddels zijn er al 50.000 stuks gedistribueerd in 20 landen.
13-09-2017 - door Marly
Vrouwen met de Hippo Roller

Een groep vrouwen test de Hipp Roller uit | Bron: Hipporoller.org

Niet overal stroomt het water uit de kraan zoals wij gewend zijn. In veel Afrikaanse landen lopen vrouwen en soms kinderen elke dag kilometers om schoon drinkwater te bemachtigen. Vaak balanceren zij urenlang zware emmers met liters water op hun hoofd. Slecht voor rug en nek natuurlijk. Daarnaast kost dit dagelijks zoveel tijd dat vrouwen geen tijd meer overhouden voor andere economische activiteiten, wat de situatie voor vrouwen niet verbetert. Ook kinderen gaan vaak niet naar school vanwege deze tijdrovende klus.

But there we have the Hippo Water Roller

De Hippo Roller maakt hier een eind aan. Deze waterton met stalen hengsels draag je niet op je hoofd, maar rol je over de grond. Zo is water halen ineens niet meer een fysiek uitputtende klus. Daarnaast past er vijf keer zoveel water in de Hippo Roller, dan in een emmer die nu nog vaak gebruikt wordt. Dat betekent dat de vrouwen in plaats van elke dag, nu nog maar een aantal keer per week naar de waterbron hoeven te lopen. De Hippo Roller is een initiatief van twee Zuid Afrikaners die opmerkten hoeveel tijd en moeite het Zuid Afrikaanse vrouwen koste om water te halen.

Omtoveren tot marktstand

De Hippo Roller heeft een aantal coole features. Zo is er een speciale dop die waterverspilling en vervuiling van het water tegen gaat. Ook kunnen handige mannen en vrouwen een extra frame aanschaffen waardoor de Hippo Roller kan worden omgebouwd tot kar of tot marktstand.

                                                                                                                   Bron: Hipporoller.org

Waterschaarste is helaas een steeds groter wordend probleem. Zelfs in waterrijke gebieden moeten we letten op de hoeveelheid water die we gebruiken. Wat kun je nou zelf doen? Check bijvoorbeeld deze tips tegen waterverspilling. En is er al wel genoeg water, dan is het nog maar de vraag hoe schoon dit water nou echt is. Drie kunstenaars uit Taiwan leggen het probleem van watervervuiling bloot door middel van deze (op het oog) lekkere waterijsjes. Maar als je goed kijkt...

Profile picture for user Marly_emily@hotmail.com
Marly
Auteur
Marly | 23 jaar | Amsterdam | UvA | Internationale Betrekkingen | Voor de wereld van morgen | Wereldprijs | Hoe kunnen wij jouw duurzame idee verder helpen?