Eten en drinken

Red de sla van Boer Bas! 

Doordat de horeca gesloten is, kan boer Bas zijn kroppen sla niet kwijt. Help jij om te redden?
26-03-2020 - door Jessie
Sla

Kroppen sla

Boer Bas uit Oud-Beijerland levert normaal gesproken duizenden kroppen sla aan verschillende horecazaken. Maar door de huidige maatregelen kan hij zijn kropsla niet kwijt. Daarom besloot Rechtstreex, een initiatief dat verse, seizoensgebonden en lokale groenten levert, om de sla te redden. Voor slechts 60 cent per stuk kun jij een kropsla redden.

De actie is al een groot succes: meer dan 300 kroppen sla zijn gered! Maar dat is natuurlijk niet genoeg. Voor de kropsla, die wordt geteeld door broers Piet en Bas van het bedrijf Gebroeders Huijser in Oud-Beijerland, wordt geen kunstmest gebruikt. De sla kun je redden via de website van Rechtstreex

De oproep van Rechtstreex op Instagram 

Red-acties door Nederland

De kroppen sla van Bas zijn niet de enige producten die door de huidige Covid-19 maatregelen moeilijk een bestemming vinden. Eerder deze week riep de Plantenhal B.V. in Rhoon al via Facebook op om Spaanse margrieten te redden. Deze worden nu voor 5 euro aangeboden voor tien stuks. 

Minder voedsel voor de voedselbank

Hoewel aan de ene kant minder producten verkocht kunnen worden aan de horeca, wordt aan de andere kant in supermarkten veel gehamsterd. Hierdoor hebben voedselbanken minder aanvoer van producten dan normaal. RTV Oost meldde dat de aanvoer van producten uit supermarkten met 75 procent is teruggelopen. Daarom besloot Grimme aardappelen, een teler van Agria-aardappelen, om bij elke aankoop 2 kilo aardappelen te doneren aan het VoedselLoket in Almere. Ook restaurants doneren gelukkig een deel van het nog-ingekochte voedsel aan de voedselbanken, en fruit wordt gedoneerd vanuit het niet-gebruikte schoolfruit. 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is zero waster (sinds 2014 afvalarm), blogger en auteur (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com en www.smir.store). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.