Eten en drinken

Red de appels en peren van Bram Manneke!  

Fruitteler Bram Manneke zit met de handen in het haar: hij komt niet van zijn Hollandse fruit af
19-03-2019 - door Jessie
Foto: Screenshot video Omroep Zeeland en Facebookpagina Manneke

Foto: Screenshot video Omroep Zeeland en Facebookpagina Manneke

Na de peren van Lau en Carlo is het weer raak: fruitteler Bram Manneke raakt zijn oogst niet kwijt. Het fruit heeft alle extreme weersomstandigheden van vorig jaar overleefd, maar het kan toch de supermarkt niet bereiken, aldus Manneke op zijn facebookpagina. "Ik kon vroeger de peren kwijt aan Rusland, maar door de boycot van de Europese Unie zit dat er niet meer in", vertelt hij aan Omroep Zeeland

Weggooien is zonde

In totaal gaat het om 20.000 kilo Fuji handappels en 30.00 kilo Gieser Wildeman stoofperen. De producten zijn in perfecte conditie, maar toch willen de supermarkten het fruit niet hebben. In het allerergste geval is Bram genoodzaakt om het fruit weg te gooien. "Ik stort ze dan gewoon op het land, want ik zou niet weten wat ik er anders mee moet", vertelt hij. Toch ziet Bram dat natuurlijk liever niet gebeuren. Daarom verkoopt hij het fruit nu tegen kostprijs. En die prijs is heel bijzonder: een doos van 5 kilo heb je al voor €2,50! 

De oproep van Fruitwinkel Manneke

De oproep van Fruitwinkel Manneke

Fruit ophalen in Breskens

Het fruit is op te halen aan de Langeweg 102 in Breskens. Op hun Facebookpagina vind je meer informatie. De openingstijden zijn van maandag tot en met woensdag van 09.00 tot 12.00 en vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00. Naast het fruit kun je hier ook terecht voor streekproducten en zelfgemaakte jam. Het is het tripje dus zeker waard! Heb/ken je een grote partij die het fruit wil afnemen? Stuur dan even van tevoren een berichtje naar fruitwinkelmanneke@hotmail.com. 

Fruitteler Manneke bij Omroep Zeeland

Fruitteler Bram bij Omroep Zeeland (klik voor video)

Voedsel redden? Een goed idee

Is Breskens nu iets te ver, maar wil je tóch iets doen tegen voedselverspilling? Kijk dan eens of er bij jou in de buurt nog eten te redden valt. Dat kan tegenwoordig heel handig met de app Too Good to Go, of één van de andere 4 apps tegen verspilling. Een andere toffe manier is om de producten van het collectief 'Verspilling is Verrukkelijk' te proeven. Maar om het probleem écht op te lossen is natuurlijk een hele verandering van ons voedselsysteem nodig

 

 

 

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is schreef twee boeken over een duurzame lifestyle (Het Zero Waste Project en Doe Het Zero) en gebruikt haar online kanalen om anderen te inspireren. Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.