Eten en drinken
Plastic

Puurbezorgd maakt jouw verpakkingsvrije boodschappen makkelijk!  

Het team van PuurBezorgd brengt zero waste boodschappen in statiegeldverpakkingen bij jou thuis. Dat is nog eens eenvoudig!
18-07-2019 - door Jessie
Het team van Puur Bezorgd

Het team van Puur Bezorgd

Natuurlijk wil je minder plastic gebruiken, maar verpakkingsvrij boodschappen doen kan misschien nog wat overweldigend overkomen. Dat merkte het team van Voor de Wereld van Morgen wel toen ze zelf de zero waste challenge aangingen. Gelukkig brengt het team van Puur Bezorgd verandering: bij hen bestel je online verpakkingsvrije boodschappen, die op de elektrische bakfiets bij jou worden thuisbezorgd.

Online verpakkingsvrije boodschappen doen

Het verhaal van Puur Bezorgd lijkt een beetje op dat van Ramon van Verpot, die we eerder al interviewden op ons platform. Hij moest helaas zijn plan even stilleggen, maar gelukkig pakken Jouri, Martijn en Margot de draad op. Zij zagen het probleem dat de doorsnee Nederlander graag verpakkingsvrij zou willen leven, maar moeite heeft om dit op een gemakkelijke manier te realiseren. Daarom maakten ze het hun persoonlijke missie om dat probleem op te lossen. En dat werkt: "Een klant vertelde ons dat de combinatie van verpakkingsvrij en die mooie potten in je keuken onze service echt een feestje maakt!", vertelt Jouri. 

Milieuvriendelijkheid en gemak samenbrengen

Puur Bezorgd brengt naar eigen zeggen milieuvriendelijkheid en gemak samen. Zelf noemen ze dat met een mooie term ecovenience. Maar zoiets is natuurlijk gemakkelijker gedaan dan gezegd. De oplossing van Jouri, Max, Silvio en Martijn?  Het starten van een online verpakkingsvrije supermarkt. Op de site van Puur Bezorgd selecteer je welke boodschappen jij in huis wilt hebben. Je kunt per pot bestellen en zelf de maat kiezen. Vervolgens worden de boodschappen bij jou bezorgd met de elektrische bakfiets. Heb je je vorige bestelling opgegeten? Dan neemt de bezorger de lege verpakkingen weer mee. Eigenlijk een beetje zoals de melkboer van vroeger (die overigens in Amsterdam ook weer een comeback in een hip jasje maakt).

Foto Puur Bezorgd

Foto van Puur Bezorgd

Zo werkt Puur Bezorgd

  1. Je bestelt je boodschappen via de website en kiest een bezorgmoment.
  2. Je bestelling wordt uit grote bulktapsystemen getapt door de medewerkers van Puur Bezorgd.
  3. De bezorger staat bij jou op de stoep met glazen potten vol lekkers
  4. De volgende keer dat de bezorger langskomt neemt hij je lege potten weer mee
  5. Je betaalt €1,50 statiegeld voor de potten: €0,07 is voor het schoonmaken bedoeld. De rest krijg je terug als waardebon voor je volgende bestelling

Duurzaam assortiment

Op dit moment verkoopt Puur Bezorgd vooral ‘droge ingrediënten’. Denk hierbij aan speltmuesli, havermout, noten, zaden, rijst, pasta en peulvruchten. Ook kun je terecht voor bijvoorbeeld lijnzaad, biologische bananenchips, broodbeleg, olie, zuren en azijn en thee en koffie. Zo hoef je alleen nog even naar de markt te rennen voor wat verse groenten en fruit en tover je binnen handomdraai een verse maaltijd in elkaar! "Op dit moment bezorgen we enkel in Rotterdam", vertelt Jouri, "maar we willen zo snel mogelijk uitbreiden naar meer steden! We zouden graag inzicht krijgen naar welke steden we als eerste moeten uitbreiden". Wil jij alvast op de wachtlijst in jouw stad? Laat dan je mailadres achter via Puur Bezorgd

Profile picture for user jessie_68177
Jessie
Auteur
Jessie is zero waster (sinds 2014 afvalarm), blogger en auteur (www.hetzerowasteproject.nl) en ondernemer (www.anewzero.com en www.smir.store). Ze is ervan overtuigd dat duurzaam leven ook heel leuk, makkelijk en stijlvol kan zijn en is vastbesloten om met haar duurzame (plasticvrije) lifestyle de wereld te redden.