Eten en drinken
Duurzaam ondernemen

Pure baby foods maakt gezonde en lekkere babyvoeding 

Cold-pressed en biologisch. Met deze hapjes hoef je je niet meer schuldig te voelen als je een keer niet zelf kookt voor je kleintje.
05-07-2019 - door Milou
jasper en sanne

Jasper en Sanne met de biologische babyhapjes van pure baby foods | Foto: Pure Baby Foods

In 2017 schopten Sanne en Jasper het met pure baby foods tot de finale van de ASN Bank Wereldprijs. De ambitieuze ondernemers hebben sindsdien niet stilgezeten. Het was een avontuur met ups en downs en nu is het zover. Ze lanceren officieel hun babyvoedingsmerk met cold-pressed en biologische babyhapjes.

Cold-pressed en biologische babyhapjes

Wist je dat heel veel babyvoeding ouder is dan de baby die het eet? Gek eigenlijk he. Jasper en Sanne brengen daar verandering in. 'Wij willen bijdragen aan een nieuwe generatie die vaker gezond, lekker en plantaardig eet.' De ondernemers waren beide al vroeg bezig met een duurzame voedselvoorziening. Ze leerden elkaar kennen via de Slow Food Youth Network Academy. Dit lesprogramma is speciaal voor jonge mensen die willen werken aan een duurzame voedselvoorziening.

De hapjes van pure baby foods zijn vers en biologisch. Ze worden gemaakt met cold-pressure. Deze techniek zorgt ervoor dat de smaak, textuur en voedingswaarde optimaal behouden blijft. Jasper en Sanne kopen de biologische ingrediënten zo lokaal mogelijk in. Ook worden er geen concentraten of voorbewerkte purees gebruikt.

PurebabyfoodsJe vindt de hapjes van pure baby foods in de koeling bij deze verkooppunten | Foto: pure baby foods

De eerste 1000 dagen

De eerste 1000 dagen van je leven zijn bepalend voor wat je later lekker vindt. Hoe meer fruit en groenten je eet in een vroeg stadium, hoe groter de kans dat je dat later ook lekker vindt. Er is lang gewerkt aan de juiste receptuur. 'We wilden écht lekkere hapjes maken. Die je als ouder ook lekker vindt en dus ook graag aan je kindje wilt geven.' Op dit moment heeft pure baby foods 2 avontuurlijke smaken: peer, blauwe bessen, kikkererwt, biet en appel, wortel en een vleugje kaneel. De knijpzakjes waar de biologische hapjes in zitten bestaan voor 80% uit suikerriet.

Verkooppunten en nieuwe smaken

Al in 2017 deden Jasper en Sanne met pure baby foods mee aan de startup competitie van ASN Bank. Ze kwamen tot de finale. 'De weg hiernaartoe was niet altijd even makkelijk. We zijn dan ook super blij dat we pure baby foods nu officieel gelanceerd hebben, nu begint het pas!' Op dit moment zijn de hapjes verkrijgbaar bij een aantal kindercafe's in Amsterdam. Het ondernemersduo is druk bezig met meer verkooppunten. 'We zijn in gesprek met supermarktketens en op zoek naar passende plekken om pure baby foods te verkopen.'

Ook zijn ze bezig met het vergroten van het assortiment en het ontwikkelen van nieuwe smaken.

Profile picture for user milouposthumus
Milou
Auteur
Binnen ASN Bank ben ik communitymanager van Voor de Wereld van Morgen. Met onze artikelen inspireren we je om steeds duurzamer te worden. Daarnaast zetten we startende duurzame ondernemingen in de spotlights. Want door hen te helpen groeien verduurzamen we nog sneller de samenleving!