Project CeCe maakt bewuste kledingkeuzes makkelijker 

Drie studentes met een missie: 'duurzame mode moet de norm worden!'
14-02-2018
Shirt-Blouse van het merk Sinweaver

Deze mooie blouse van het merk SinWeaver is te koop bij Project cece!

Ken je dat, op zoek naar duurzame kleding maar uiteindelijk "lekker makkelijk" via grote winkels kleding kopen? Wij spraken Initiatiefnemers Marcella, Noor en Melissa die jou helpen aan een duurzame kledingkast met Project cece!

Krachten bundelen

Tijdens een gesprek over duurzame mode kwamen de Amsterdamse studentes tot de conclusie dat duurzame mode makkelijker vindbaar moet worden. 'We begonnen met het idee dat we samen de wereld kunnen veranderen'. Na wat zoeken ontdekten ze dat er onwijs veel leuke merken waren die zowel modieus als duurzaam zijn. 'We willen niet alleen het aanbod van duurzame mode verzamelen, maar ook informatie over duurzaamheid publiceren zodat je in één oogopslag kan zien waarom en op wat voor manier een merk duurzaam is.'

Met Marcella, die goed kan programmeren, Melissa die economie studeerde en Noor die net zoals Marcella Natuur- en Sterrenkunde studeerde, werden de krachten gebundeld om duurzame mode met een verzamelwebsite makkelijker vindbaar te maken: Project cece!

Team Project CeCe

Dit zijn de initiatiefnemers van Project cece (Melissa, Noor en Marcella).

Duurzame mode de norm!

De mode-industrie is één van de meest vervuilende industrieën ter wereld en uitbuiting komt nog veel voor. Dat kon en moest anders. 'We ontdekten dat er veel (kleine) merken echt positieve verandering aan het brengen waren en dat wij als consument meer invloed hebben dan we denken'. Als je namelijk bij dit soort (kleine) merken koopt dan heb je direct een positieve invloed op de lokale economie of het milieu (zie vooral ook deze mooie Nederlandse modemerken). 'Als meer mensen deze merken vinden, dan worden ze uiteindelijk de norm!'

Jong en onervaren

De meiden van Project cece waren niet per se van plan om een bedrijf te starten, ze hadden daar ook geen ervaring mee. Desondanks zijn ze aan de slag gegaan en hebben gaandeweg veel geleerd en zelfvertrouwen opgedaan. Ze willen startende ondernemers  dan ook meegeven dat als je zelf gelooft dat je een goed idee hebt je het gewoon moet uitproberen. 'We zijn nu hardwerkende jonge vrouwen met nog steeds het geloof dat we als consument de wereld kunnen veranderen door het geld op de juiste manier te besteden'.

De toekomst

Voorop staat dat duurzame mode toegankelijker moet worden en daarom zijn de initiatiefneemsters druk bezig met het verbeteren van de website door deze bijvoorbeeld gebruiksvriendelijker te maken. 'We willen mooie, duurzame, integere winkels nog veel en veel groter maken, zodat zij uiteindelijk de huidige fast fashion winkels van de troon kunnen stoten'. Drie studentes die de stap namen om de wereld te veranderen, wij zijn fan!

Meer lezen over duurzame mode?