Eten en drinken
Lifestyle
Duurzaam ondernemen

Plantastische hotspot opent deuren in Rotterdam 

Tom & Cilla openden begin 2019 hun vegan hub: Plantastic! Iedereen is welkom, juist ook verstokte vleesters.
19-03-2019 - door Maartje

Foto: Vivienne Magalie Photography

Nederland is een fijne vegan hotspot rijker. Tom en Cilla verkochten hun Amsterdamse huis, organiseerden een crowdfunding en zijn nu op een missie met Plantastic! Op 9 januari ging hun duurzame conceptstore in Rotterdam open: De Plantastic! Health Hub. Hier kun je de hele dag plantaardig eten, flexwerken en shoppen. 

"Met een bezoek aan Plantastic! draag je bij aan een beter klimaat, je gezondheid en een beter dierenwelzijn, zonder dat je inlevert op smaak", aldus het ondernemende koppel. "Wat wij bieden moet zó goed, zó lekker zijn, dat je nooit het gevoel krijgt dat je iets inlevert", zegt Cilla. Tom en Cilla kozen bewust voor Rotterdam. "Hier zijn we nog een gat in de markt." Plantastic! Health Hub ligt vlakbij de Markthal en station Blaak en is mede mogelijk gemaakt dankzij een sponsoring van ASN Bank.

Het stel hamert op laagdrempeligheid. Iedereen is welkom, juist ook hartstochtelijke carnivoren. Tom: "Dat mensen hier nietsvermoedend binnenstappen en pas na een tijdje ontdekken dat er geen vlees op de kaart staat." De topper is het broodje gyros van reepjes oesterzwammen. Zodra een vleeseter ontdekt dat er voor die hartige hap geen lammetje is gesneuveld, worden Tom en Cilla blij. "Op zo’n moment planten we een zaadje van verandering."

De loop zit erin en Tom en Cilla organiseren regelmatig evenementen in hun Hub. Cilla: "We gaan ook kleine bijeenkomsten van ASN Bank hosten. Die bank is eerlijk en duurzaam en past perfect bij ons."

Plantaardige lifestyle wint aan populariteit

Tom en Cilla zijn niet de enige ondernemers die plantaardig eten toegankelijk maken voor het grote publiek. Zo timmert Lisette Kreischer al jaren aan de weg als vegan kookboekenschrijfer en oprichter van The Dutch Weedburger. In een eerder blog deelde zij haar tips over hoe je op een gezonde manier kunt overschakelen naar een vegan dieet.

En veel voedselinnovaties, zoals die van Sharp Sharp, Knakwortel en Charly's All is Fair zijn ook al vegan. Is Rotterdam iets teveel uit de route? Dan kun je ook terecht bij deze (online) vegan warenhuizen.

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!