Plak je huis vol met flexibele zonnepanelen 

We kennen de grote panelen en dakpannen al die zonne-energie opwekken, maar nu is er weer iets nieuws: flexibele zonnepanelen.
17-05-2016 - door Redactie

De start-up Sunflare uit Amerika ontwikkelde iets nieuws: flexibele zonnepanelen. De panelen zijn niet alleen flexibel, maar ook de lichtste en dunste die ooit gemaakt zijn. Dit betekent dat je ze overal kunt ophangen, want ze hebben geen versteviging nodig. Dit biedt perspectieven voor mensen zonder eigen dak, maar bijvoorbeeld wel met een schuur, caravan of muur op het Zuiden.

Geen glas

Het bedrijf dat deze zonnepanelen maakt, is Sunflare. Het maakt geen gebruik van glas, waardoor de zonnepanelen flexibel zijn. De panelen zijn gemaakt van CIGS. CIGS staat voor koper, indium, gallium en selenide.  

Beplak je caravan

Deze techniek zou interessant kunnen zijn voor bijvoorbeeld verschillende bedrijven. Denk bijvoorbeeld aan de KantoorKaravaan. De caravans zouden helemaal beplakt worden met zonnepanelen. Of  voor initiatieven om gezamenlijk zonnepanelen in te kopen, zoals Coolroof. En als de zon dan niet schijnt, kunnen we altijd gebruik maken van deze nieuwe trend: panelen die regen omzetten in energie.

Profile picture for user redactie
Redactie
Auteur
Het team van Voor de Wereld van Morgen inspireert je om steeds duurzamer te worden. Dat doen we met onze artikelen en door startende duurzame ondernemingen te helpen groeien.