Mensenrechten
Mode

Oude zonnebrillen stralen in de Himalaya 

Oogziektes oplossen met je oude zonnebril? Soms is het echt zo simpel. Zo brengt Jürgen Altman oude zonnebrillen naar de Himalaya.
05-10-2016 - door Maartje
Shades of Love brengt zonnebrillen naar de Himalaya

Blij met de nieuwe zonnebril

Jürgen Altmann is eigenaar van koffiebar AROMA in Munchen en de initiatiefnemer van een bijzonder project: SHADES OF LOVE - The Himalayan Eyewear Project. Tijdens een verblijf in Ladakh, India ontdekte Jürgen dat veel mensen in de Himalaya oogproblemen hebben.

Jürgen: "Zo’n 90% van de bevolking in de Himalaya lijdt aan een of andere oogziekte. Vanaf 3.500 meter worden mensen namelijk blootgesteld aan een extreem hoge dosering UV-licht. Veel oogproblemen kunnen simpel voorkomen worden door ze een zonnebril te geven." Jürgen besloot oude zonnebrillen in te gaan zamelen en deze op een oude motorfiets rond te brengen in afgelegen gebieden van de Himalaya. Met groots resultaat want inmiddels zijn er al vele duizenden zonnebrillen gedoneerd en uitgedeeld.

 

Jürgen: "De stralende glimlach op het moment dat ze een bril opzetten; daar doe ik het allemaal voor."

Stuur je zonnebril naar de Himalaya!

Heb jij nog een oude zonnebril liggen? Doneer hem dan aan SHADES OF LOVE - The Himalayan Eyewear Project. Je kunt ze op meerdere plekken inleveren (helaas niet meer in Nederland) maar je kunt hem ook direct opsturen naar de koffiebar van Jürgen zelf. Dat adres is: AROMA Kaffeebar, Pestalozzi 24, 80469 München. Jürgen zorgt er dan persoolijk voor dat jouw oude bril terecht komt in de Himalaya!

Innovaties voor blinden & slechtzienden

De legoblokjes van het Braille Bricks Project leert blinde kinderen spelenderwijs lezen. De blokjes zijn namelijk voorzien van braille-letters waardoor de kinderen tijdens het spelen in aanraking komen met taal én braille leren. In Nederland kunnen blinden en slechtzienden worden geholpen door de blindengeleidehonden van het KNGF. Wist jij dit al van blindegeleidehonden?

 

Profile picture for user Maartje Maas
Maartje
Auteur
Mijn hart gaat sneller kloppen van duurzame ondernemers, groene uitvinders en sociale doeners. Heb jij een duurzame startup of baanbrekend groen idee? Meld je dan aan op Voor de Wereld van Morgen en deel het met ons!